Hij schrijft al 30 jaar recensies, waarvan bijna 20 jaar voor Progwereld, maar steeds voor anderen. Op 29 april a.s. lanceert Dick van der Heijde zijn eigen website Prog & Rock. Op deze site zullen 80% progalbumrecensies van zijn hand verschijnen en 20% rockalbums.

Meer over Dick
“In 1991 ben ik op 28 jarige leeftijd getroffen door een herseninfarct en niet zomaar eentje. Ik ben geheel verlamd en kan ook niet meer praten. Al die jaren heb ik me goed weten te redden. Als alleenstaande woon ik zelfstandig met een zorgteam dat 24/7 met me in de weer is. Ik ben altijd bezig, kom tijd tekort.

Vroeger speelde ik saxofoon in allerlei bands, componeerde muziek voor onze progband Ligeia Lie en deed mee aan de nodige jamsessies, workshops etc. Muziek was een way of life voor mij. Door m’n herseneninfarct is dat allemaal acuut tot stilstand gekomen.

Het enige dat ik nog bewust kan aansturen zijn mijn ogen en het puntje van mijn lip. Terwijl m’n verstand op volle toeren draait maak ik letter voor letter m’n mening duidelijk.

Twee jaar na het infarct ben ik begonnen met het recenseren van cd’s. Dat was toen nog voor Background Magazine, ik heb dat ongeveer vijf jaar gedaan, totdat ik ruimte nodig had voor het schrijven van een boek over m’n handicap. Nadat “M’n ogen zeggen alles” was verschenen, werd ik in 2002 gevraagd om voor Progwereld te gaan schrijven en dat doe ik na ongeveer 600 recensies nog steeds. Ondertussen heb ik ook nog een paar jaar voor IO-pages geschreven en in 2019 verscheen m’n tweede boek “Je zal m’n ouders maar zijn”.


In het begin van 2021 kreeg ik het idee om een eigen website met cd-recensies in het leven te roepen. Met trots presenteer ik “Prog & Rock”, de website waarin ik met passie over m’n passie praat.”
Dick blijft daarnaast actief voor Progwereld.