De cinematografische postrockband Downriver Dead Men Go uit Leiden wil een nieuw album uitbrengen en heeft daarvoor hulp van fans nodig. Op 1 februari 2021 heeft de band hiervoor een crowdfundingproject op Kickstarter gelanceerd. Vijf jaar na hun eerste album gaan de heren hun grootste avontuur aan en dat is de reden dat Downriver hun fans en sympathisanten wil bereiken om gezamenlijk dit avontuur aan te gaan.

Downriver Dead Men Go heeft tot op heden twee veelgeprezen albums uitgebracht (op het Freia Music label), te weten “Tides” (2015) en “Departures  (2018). Met deze twee albums heeft Downriver een loyale en almaar groeiende fanbase opgebouwd. Qua muziek en tekst schuurt de band langs de rafelige randjes van de ziel en is daarmee herfstmuziek pur sang. Of zoals een van de Progwereld recensenten aangaf: “Genieten van de mooiste klanken, alsof Ennio Morricone in een postrock band zit. Bij zoveel tristesse even de oogjes dichtdoen en je laten meevoeren in de warme onderstroom van melancholie”, aldus Erik Groeneweg.  Downriver geeft de ultieme soundtrack bij een donkere, regenachtige dag. Live wordt het publiek even uit het hier en nu meegevoerd naar een prachtige, verstilde wereld.

Downriver Dead Men Go is vermoedelijk de enige cinematografische postrockband die Nederland rijk is. De formatie verdient het om gehoord te worden en daarvoor is elke ondersteuning welkom. Downriver  Dead Men Go nodigt je uit om samen de uitdaging aan te gaan en het derde album onder de aandacht van een groter publiek te brengen!

Kickstarter: www.kickstarter.com/projects/downriverdeadmengo/third-studio-album-by-downriver-dead-men-go

Website: www.downriver.nl