Thore Omland Pettersen, de drummer van de Noorse band Moron Police, is op zaterdag 15 januari overleden na een vreselijk auto ongeluk.

De band maakte een nogal verpletterende indruk met hun vrolijke album “A Boat On The Sea” die in 2019 uitkwam. De band werkt sinsdien aan een opvolger.

De band schrijft op hun Facebookpagina:

We zijn in shock. Gisteren hebben we gehuild en herinneringen opgehaald, met vrienden gepraat, dichtbij en ver weg. We komen uit zo’n kleine gemeenschap dat dit ons allemaal diep raakt.
Er is werkelijk niets dat we kunnen zeggen om het verlies van iemand die ons zo dierbaar is te helpen helen. Woorden lijken zinloos op dit moment. Maar voor diegenen die nooit de kans hebben gehad om Thore te ontmoeten, wil ik graag wat over hem vertellen:

Ik ontmoette Thore voor het eerst toen ik ongeveer 16 jaar oud was. Onze band zou een show gaan spelen in Duitsland, maar onze drummer kon toen niet komen. Daar kwam Thore. En daar bleef hij.
Zijn vaardigheid op de drums was onmiskenbaar, maar zijn lach was niets minder dan legendarisch. Hij had een iconische manier van lachen die elke kamer waar hij was zou oplichten. Het was aanstekelijk. Het was onmiskenbaar. Je moest gewoon meedoen. Thore was in die zin uniek dat iedereen van hem hield. En ik bedoel iedereen. Hij was ongelooflijk aardig en attent en gewoon een enorme hoeveelheid plezier. De man straalde gewoon zonneschijn en lach uit. Hij was mijn beste vriend en broer. Mijn muzikale landgenoot. Mijn kleine bol van zonneschijn en gelach. En de wereld lijkt nu veel donkerder zonder hem.

Hij laat een berg dierbare herinneringen achter die we altijd bij ons zullen houden, evenals een muzikale erfenis waar hij erg trots op was. Zelfs op de domme dingen. Vooral de domme dingen.
Onze gedachten en condoleances gaan uit naar zijn familie in deze vreselijke tijden.