Nadat Paul Cusick in 2009 debuteerde met “Focal Point” volgde in 2012 zijn laatste album “P’dice”. Daarna werd het angstvallig stil. Toch is Cusick nooit gestopt met muziek schrijven en opnemen. Dat deed hij vooral voor eigen plezier. Om verschillende redenen had hij moeite om nummers verder uit te werken en te ontwikkelen.

Zoals zoveel muzikanten bracht Covid ook Cusick voldoende tijd om al zijn oude demo’s en andere opgenomen ideeën te verzamelen. Die waren verspreid over oude harde schijven en telefoons. Het resultaat: meer dan 800 opnames bestaande uit riffs, vocale ideeën, teksten en beats. Veel daarvan kon Cusick zich niet meer herinneren. Waardoor ze voor hem weer fris en zelfs als nieuw klonken.

Vervolgens heeft hij alle opnames doorgenomen en opnieuw georganiseerd met de bedoeling nieuwe tracks uit te brengen. Dat waren zogenaamde ‘leftovers’ van eerdere albums. Maar ook nummers die hij opnam toen hij aan het jammen was. Cusick ontdekte dat de muziekindustrie en technologie in de afgelopen tien jaar flink geëvolueerd is. En dat het nu makkelijker en goedkoper dan ooit tevoren is om muziek uit te brengen. Het is de reden dat Cusick nu zijn muziek aan de man brengt via streaming platforms en digitale downloadsites zoals Bandcamp. Zijn meest recente nummer is Placebo Bullets. Waarvan een video is verschenen.

Website Paul Cusick: https://www.paulcusick.co.uk/
Bandcamp website: https://music.paulcusick.co.uk/