Het album “Cirmcumvision” van de Nederlandse band KRACQ wordt opnieuw uitgebracht. Het gaat om een gelimiteerde 180-grams vinyl uitvoering, aangevuld met een bonus cd met liveopnames en rariteiten.

KRACQ is een beetje een vreemde eend in de bijt in de Nederlandse progscene. De band, bestaande uit gitarist Jos Hustings, toetsenist Bert Vermijs, bassist Twan van der Heijden en drummer Cees Michielsen leverde in 1978 zijn eerste en enige album af, getiteld “Circumvision“. Het staat vol met complexe en soms ronduit vreemde nummers, en de band werd in die tijd vergeleken met de Canterbury scene en daardoor logischerwijs met Supersister. Maar volgens Hustings heeft de band zelf daar nooit bij stilgestaan. “Wij waren als band nogal autistisch”, zegt hij in een recent interview dat te vinden is op het forum van Progarchives, naar aanleiding van de heruitgave. “We hebben ook nooit contact gehad met andere bands, ook niet met Supersister.”

Na het uitkomen van “Circumvision” speelde KRACQ enkele concerten, waarna drummer Michielsen naar Engeland vertrok. Daarmee was het direct voorbij met de band. Hustings: “Voor zover ik me kan herinneren konden we geen vervanger vinden voor Cees. De chemie tussen ons vieren was heel intens. Was hij niet vertrokken, dan waren we zeker doorgegaan. Er lag al nieuw werk op de plank.”

In 20o3 verscheen al een heruitgave van het album op cd, destijds de aanleiding voor een recensie van Dick van der Heijde. Op 20 juli verschijnt een 180-grams vinyl uitvoering in een gelimiteerde oplage van 300 stuks. Bijgevoegd is een bonus cd, getiteld “Rare and Unreleased”. Ook is er een bijgewerkt en door de band goedgekeurd tekstblad toegevoegd.

De heruitgave verschijnt op het label PQR Disques Plusquereel, een label dat wordt gerund door een groep verzamelaars en dat is gespecialiseerd in gelimiteerde uitgaves, heruitgaven en originele releases van progrock, psychedelische rock en folk.