Op 26 mei zal Godsticks het nieuwe album “This Is What A Winner Looks Likes” uitbrengen op het Kscope label.

De tweede single van het album met de titel If I Don’t Take It All is zojuist uitgebracht. Hierin omarmt de band elektronische elementen die nog meer textuur toevoegen aan hun kenmerkende identiteit. Volgens de band zit het vol dynamiek en beweegt het zich behendig door de korte speelduur, blijft het toegankelijk en verkennend en is het de perfecte amuse voor het album.
Na het uitbrengen van   Inescapable  in februari 2020, slechts een maand voordat de wereld in een impasse raakte, had de band geen middelen om de nieuwe nummers voor publiek uit te voeren. Levend in deze wereld van stilstand, was het pas in september 2021, toen de band de nummers voor een livepubliek kon uitvoeren, dat ze begonnen na te denken over hun volgende album.

“Het was onmogelijk om niet de creatieve tsunami op te merken die de pandemie in de muziekindustrie teweegbracht; elke band was nieuwe muziek aan het schrijven en uitbrengen. Voor mij was het echter de minst creatieve tijd in mijn hele leven”, aldus zanger Darran Charles.

De liefde voor schrijven en productiviteit werd weer aangewakkerd door de mogelijkheid om live op te treden. Door te experimenteren met elektronische geluiden en het delegeren van schrijftaken binnen de band werd “This Is What A Winner Looks Like” hun meest gezamenlijke album tot nu toe.

Het album werd opgenomen in de Rockfield Studios, geproduceerd door James Loughrey en gemasterd door Maor Appelbaum. Het opvallende cover artwork van het album is gemaakt door Richard Beeching die zegt: “De band en ik waren het erover eens dat we een visueel aantrekkelijke hoes nodig hadden die past bij de sterke titel van het album, maar niet te letterlijk zou zijn. Iets dat net abstract genoeg is om het publiek de kans te geven ervan te maken wat ze willen. Onze primaat voldoet daar prima aan.”

Godsticks – “This Is What A Winner Looks Like”

1. If I Don’t Take It All
2. Eliminate and Repair
3. This Is My New Normal
4. Devotion Made To Offend
5. Silent Saw
6. Throne
7. Don’t Say A Word To Me
8. Mayhem
9. Lying
10. Wake Up