Het Engelse duo Malcolm Galloway en Mark Gatland, die samen de formatie Hats Off Gentlemen It’s Adequate vormen, hebben een nieuw album aangekondigd.

In 2020 waren wij zeer te spreken over hun album “Nostalgia For Infinity“. Zo schreef ik in mijn recensie: “Ik denk dat “Nostalgia For Infinity” veruit het meest ambitieuze album is dat ik dit jaar heb gehoord. Het geheel is zeer goed doordacht, de nummers sluiten goed op elkaar aan en muzikaal vakmanschap voert de boventoon.

Het nieuwe album heeft de intrigerende titel “The Confidence Trick” gekregen. Volgens het duo heeft het album een centraal thema dat draait om cognitieve fouten, met name overmoed, en ons herhaaldelijk falen om van de geschiedenis te leren.

Volgens het duo valt het album in grote lijnen binnen het genre van de progressieve rock, maar bevat het ook elementen van alt-rock, klassieke muziek, minimalisme, en elektronische muziek. Net als op het vorige album wordt het duo bijgestaan door Kathryn Thomas op fluit en achtergrond zang.

“The Confidence Trick” zal op 15 juli via Glass Castle Recordings uitkomen.