IQ gaat het album “The Wake” op groen vinyl uitbrengen. En er is meer goed nieuws: al hun albums zullen op termijn een lp-release krijgen.

IQ’s tweede album maakte grote indruk toen het oorspronkelijk werd uitgebracht in 1985 en werd een mijlpaal in het proggenre. GEP brengt het album eindelijk opnieuw uit, geperst op een 140gr marmergroene schijf, in een mooie klaphoes met Peter Nicholls’ originele cover art, samen met gloednieuw ondersteunend artwork en voorzien van teksten.

The Wake” is dus de eerste in een reeks heruitgaven van de studioalbums van IQ op vinyl.
Mike Holmes: “De afgelopen jaren hebben we veel van IQ’s vinylalbums voor grof geld zien weggaan op sites als Discogs en eBay en we hebben veel verzoeken gehad voor een heruitgave op vinyl. Veel van deze albums hadden destijds slechts een beperkte oplage, dus we hebben besloten om een speciale editie van alle albums op vinyl te maken, te beginnen met “The Wake”, omdat die het langst niet verkrijgbaar is geweest. De volgende in de reeks zal “Dark Matter” zijn, begin volgend jaar, wat mooi aansluit bij de 20e verjaardag van het album.”

Voor degenen die de hele collectie vinylreleases kopen zal er een deluxe slipcase te koop zijn om de hele collectie in op te bergen.

“The Wake” is vanaf nu te bestellen in de voorverkoop via de GEP online winkel.