Op 20 augustus komt er een bijzondere film uit: een documentaire over Big Big Train tijdens hun 2019 UK Grand Tour, gemaakt door onafhankelijke filmmakers. Met als onderwerp een uniek evenement: de eerste volledige UK-tour van de band en de fans (‘Passengers’) die hebben geholpen om e.e.a. mogelijk te maken.

De film bevat interviews met oprichter/bassist Greg Spawton en met 28 Passengers van over de hele wereld. Plus, nooit eerder vertoonde concertbeelden van vijf van de zes shows tijdens de tour (er zijn geen beelden van de show in Londen – daarvoor is recent de officiële “Empire” Blu-Ray uitgebracht) evenals repetitiebeelden van Real World Studios en een paar verrassingen.
De film kent een totale speelduur van 132 minuten en zal vanaf 20 augustus in 6 wekelijkse afleveringen uit worden gebracht. Er zullen twee versies beschikbaar zijn waaronder een gratis versie op YouTube in HD. Daarnaast zal een 4K-versie op Vimeo worden uitgebracht, om online te bekijken of te downloaden. De volledige opbrengst van de verkoop van deze versie is bestemd voor de band, een mooi gebaar van de makers en iedereen die er aan heeft meegewerkt.

Producent Philip Briddon: “Drie jaar zijn we bezig geweest met het produceren van deze film, die met veel liefde is gemaakt. De film is bedoeld als een manier om een moment in de tijd vast te leggen, de unieke interactie tussen band en fans en een deel van het verhaal dat normaal gesproken niet in officiële films over muziek terechtkomt”.

https://www.bigbigtrain.com/journey-of-the-passengers/