Net als bij veel bands was het ook stil in het ridderkamp van Knight Area. Maar achter de schermen was wel degelijk beweging. In relatieve stilte werd gewerkt aan een opvolger van het conceptalbum “D-Day”, wat op 25 februari 2022 als “D-Day II The Final Chapter” verschijnt via Butler Records.

Op 6 oktober 2019 lanceerde Knight Area in Luxor Live in Arnhem het conceptalbum “D-Day”. Na de show een aantal keren live te hebben gebracht moest 2020 hét jaar worden van dit ambitieuze album. Helaas kwam daar ‘wat’ tussen en viel de voor 2020 geplande D-Day tour in het water. Maar mede dankzij het vervolg van het indrukwekkende album volgt in 2022 de herkansing.

Het verhaal was nog niet af, de band wilde nog vertellen hoe het de veteranen is vergaan nadat zij waren teruggekeerd uit het oorlogsgebied. Het album is dan ook een hommage met een boodschap; de band wil niet alleen goede muziek maken, maar ook iets meegeven! (bron: website van Luxor Live).

De live-premiere en presentatie van dit vervolg zal plaatsvinden op zondagmiddag 13 maart 2022, ook in Luxor Live in Arnhem. De voorverkoop is reeds gestart. Het nummer I Believe van het nieuwe album zal op 29 oktober 2021 gespeeld worden in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Daarna zal op de digitale platforms iedere maand een nieuw nummer van “D-Day II” worden onthuld.