Het Noorse trio Laughing Stock heeft dit jaar grootste plannen. Ze werken aan een groots conceptalbum dat zich afspeelt in vier aktes. Het album krijgt de titel “Zero” en het gaat over een jongen die zichzelf Zero noemt. Hij woont bij zijn moeder die zo haar eigen problemen heeft. Zero heeft zelf problemen op school en vlucht in de wereld van videogames en komt zo in een sociaal isolement.

Het album, de opvolger van het in 2019 uitgekomen “Sunrise“, wordt in twee delen uitgebracht. Op 19 maart 2021 komt “Zero” uit en bevat de akten 1 en 2. Later dit jaar zal “Zero vol. 2” uitkomen waarop akten 3 en 4 te horen zijn. Het drietal is al maanden bezig met het schrijven en opnemen van de totaal twaalf songs.  Het album wordt gemasterd door Jacob Holm-Lupo (White Willow, The Opium Cartel). Verder is de Amerikaanse singer/songwriter Samantha Preis aangetrokken voor de rol van moeder.

Het album zal uitkomen bij Apollon Records Prog. De eerste single van “Zero”, genaamd Leave Me Alone, is zojuist vrijgegeven: