De Noorse band Leprous heeft een gloednieuwe “Live in Studio” videoclip gelanceerd voor het nummer “On Hold”, afkomstig van hun laatste album “Aphelion“, ter promotie van hun komende Europese tournee die op 1 februari begint en van de speciale ‘Tour Edition’ van “Aphelion”, die op 3 februari 2023 wordt uitgebracht via InsideOutMusic.

De audio voor “On Hold (Live in Studio)” werd opgenomen en gemixt door Thomas Wang in Urban Sound Studios en de videoclip werd geregisseerd door Troll Toftenes (zie onderaan dit bericht).

De band vertelt: “Voor het eerst hebben we ervoor gekozen om een live opname/video uit te brengen vanuit de studio. We besloten dit te doen om een Leprous nummer in meer detail vast te leggen en zo de fans nog meer in onze vibe te laten komen. Deze beelden werden verzameld als onderdeel van onze laatste repetities voor onze Europese tour die plaatsvindt van 1 februari tot 18 maart. We kijken er naar uit om jullie allemaal binnenkort te zien…”

Leprous staat op 5 februari in de Ronda zaal van TivoliVredenburg in Utrecht, klik hier voor tickets.

Leprous brengt op 23 februari via InsideOut Music dus een speciale ’tour edition’ uit van “Aphelion”. De nieuwe editie bevat het originele album, de twee oorspronkelijke bonus tracks en een aparte, gloednieuwe live bonus disc van zes tracks van 40 minuten, die dit jaar zijn opgenomen tijdens het eerste deel van de Aphelion tour in Frankrijk en Berlijn.

De extra nieuwe live tracks zullen ook apart verkrijgbaar zijn als gelimiteerde transparante lichtblauwe 180g vinyl editie getiteld “Live 2022”, die op 5 mei via InsideOutMusic wordt uitgebracht.