Lunatic Soul, een nevenproject van Riverside zanger en bassist Mariusz Duda, brengt in oktober een nieuw album uit. Het nog titelloze album is voor 75 procent klaar, zegt Duda.

Duda is een druk baasje. Onlangs nog verscheen voor het eerst werk onder zijn eigen naam. En nu blijkt tussen alle werkzaamheden door ook nog tijd gevonden voor een nieuw album van Lunatic Soul. “Het album is voor driekwart klaar”, zegt Duda. “Op dit moment werk ik aan de teksten. Deze en volgende maand gaan we de zang opnemen en overdubs en als alles goed gaat is de plaat in oktober klaar.”

Duda legt uit dat de albums van Lunatic Soul een zekere cyclus vormen. “Dit album is een muzikaal gezien een voortzetting van de zwart/wit albums, het derde album in de reeks van ‘aan de kant van de dood’, en daarmee met het tegenovergestelde thema van het album “Walking On A Flashlight Beam”. Daar ging het om de overgang van leven naar dood, op het nieuwe album om de overgang van dood naar leven.”

Meer uitleg over deze cyclus vind je op zijn website.

Het album omvat in totaal zes nummers met een totale duur van 40 minuten. Er verschijnt ook een dubbel-cd met 40 minuten extra materiaal, voornamelijk instrumentaal.