Als climax van een week vol hints en teasers heeft het Nederlandse Magoria (het passieproject van Knight Area gitarist Mark Bogert) op 12 maart 2021 via social media een nieuw album aangekondigd. Bijgestaan door een korte trailer heeft de wereld kennis kunnen maken met “The Haunted House”, wederom een rockopera met een duister randje en het tweede album na het lovend ontvangen “JtR1888”.

Wanneer het album uit zal komen is nog maar de vraag, momenteel zijn de opnames in volle gang. Naar eigen zeggen is Magoria ook nog lang niet klaar met “JtR1888”, dat ze graag nog een aantal keer met bijhorend live-spektakel op de planken willen brengen. Tegelijkertijd zijn ze vastberaden om ook dit nieuwe album uit te brengen met een bijzondere liveshow, dat volgens Mark Bogert een onvergetelijke ervaring moet worden op zowel muzikaal als visueel gebied.
Momenteel zijn we midden het opnameproces voor ons nieuwe album “The Haunted House”. Alle muziek is inmiddels af en er ligt een heel nieuw verhaal op de plank. Alle bandleden zijn hard aan het werk met het inspelen van het album en we zijn inmiddels ook begonnen met het opnemen van alle guide vocals.

Het grote verschil tussen “tR1888” en “The Haunted House” is dat dit niet op een mythe of een waar gebeurd verhaal is gebaseerd. Het verhaal is compleet bedacht en komende tijd zullen we steeds wat updates plaatsen op de social media om het verhaal te introduceren. Elke keer weer is het een fantastische ervaring om met zulke goede muzikanten en vocalisten te mogen werken en het product te horen groeien.

Wanneer het album uitkomt is echt nog de vraag. Allereerst zijn wij nog lang niet klaar met “JtR1888”. Heel graag zouden wij deze nog een aantal keren op de planken willen brengen en dat zal ook eerst gaan gebeuren. Maar om deze tijd door te komen is dit een fantastische bezigheid en ook dit nieuwe album willen we releasen met een bijzondere show. Met dit onderwerp kun je zoveel dat dit een onvergetelijke ervaring moet worden. Ook op visueel gebied.”, aldus Mark Bogert, de drijvende kracht achter het project.

Magoria is te volgen op:
Facebook https://www.facebook.com/Magoria.JtR1888,
Instagram https://www.instagram.com/magoria.jtr1888.rockopera/
en Youtube https://www.youtube.com/channel/UC9wT88_X7QpUs_foL7DyrVA/videos.