Het Noord-Hollandse Momentum timmerde in 2021 flink aan de weg met hun debuutalbum “Uit Het Leven Gegrepen“. De groep was toen nog een trio met Marc Schouten (zang, gitaar, basgitaar, drums), Fons Flotman (toetsen) en Raimon Schaap (leadgitaar) . Na twee jaar is de band uitgebreid tot een quintet, met een vaste drummer in de persoon van Kris Schouten en een tweede gitarist, Daan van Zelm, vooral met het doel om live te kunnen optreden.

Inmiddels werkt de Nederlandse band voorspoedig aan een nieuw album dat medio 2024 zal verschijnen. Bij het uitbrengen van het debuut was er echter materiaal overgebleven dat daar niet op paste en ook niet geschikt is voor het aankomende album. Desondanks vond de formatie het de moeite waard om dit materiaal verder uit te werken en dit als aparte single uit te brengen. Luister Naar Je Lach zal de komende week verschijnen op alle streamingplatforms.

Eind september zal er ook een EP uitkomen met een mini-rockopera ter gelegenheid van het feit dat 450 jaar geleden de Slag op de Zuiderzee plaatsvond. Hierbij brachten de watergeuzen de Spaanse bezetter een gevoelige nederlaag toe, en dit wordt gezien als een keerpunt  in de Tachtigjarige Oorlog.