Het Zweedse Moon Safari timmerde tussen 2005 en 2013 enorm aan de weg. Ze brachten vier studioalbums uit, twee ep’s en een livealbum. Maar na Himlabacken Vol.1 werd het ijzig stil rond de band. Maar nu wordt de stilte doorbroken en kondigt de band het tweede deel van Himlabacken aan.

Over de reden van de stilte wil de band niet heel veel kwijt: “We hebben er tien jaar over gedaan, om een miljoen verschillende redenen. We zullen je niet vervelen met al deze redenen. Laten we zeggen dat het voor een band die de wonderen van de jeugd viert zoals wij, onmogelijk zou zijn geweest om het tempo dat we tot 2014 hadden vol te houden. We hadden vier kinderen toen Himlabacken Vol. 1 uitkwam. Nu zijn dat er 16. Kijken hoe deze kinderen lachen, spelen en zich verwonderen over de eenvoudige dingen in het leven, daar draait het eigenlijk allemaal om en dat heeft veel van onze tijd in beslag genomen. En terecht.”

Himlabacken Vol.2 zal op 8 december van dit jaar uitkomen op het eigen label Blomljud Records en bevat negen nieuwe tracks.

De band is helder over wat we mogen verwachten: “We komen terug met een album waarvan we weten dat het een waardige comeback is, vol met onze eigen speciale symfonische rock die we in 20 jaar hebben gecultiveerd als tegengif voor de lange donkere winters in het noorden van Zweden, met die kenmerkende, vocal harmonies, opzwepende melodieën en soulvolle romantische teksten. Met de toevoeging van ex-Black Bonzo drummer Mikael Israelsson aan de band hebben we de basislaag van ons geluid totaal vernieuwd en versterkt, strakker gemaakt, en die verschuiving is voelbaar in al onze arrangementen”.

De tracklist:
1. 198X (Heaven Hill)
2. Between the Devil and Me
3. Emma, Come On
4. A Lifetime to Learn How To Love
5. Beyond the Blue
6. Blood Moon
7. Teen Angel Meets The Apocalypse
8. Forever, For You
9. Epilog