Na de rockopera “Jesus Christ the Exorcist” komt Neal Morse met zijn nieuwste prog-epos met als titel ‘The Dreamer – Joseph: Part One”. Het vertelt het klassieke verhaal van Jozef zoals het in de Bijbel in het boek Genesis te vinden is.

Dit keer koos hij voor vocalisten Ted Leonard (Spock’s Beard, Pattern Seeking Animals), Matt Smith (Theocracy) en Jake Livgren (Proto-kaw, Kansas). Zij vertolken de rollen van Jozefs broers, die donker worden van jaloezie en hem in een put gooien.

Naast de vocalisten hoor je het zweverige gitaarspel van onder andere Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dregs) en Eric Gillette (Neal Morse Band). Volgens Morse heeft het album alles wat een fan zoekt: van lange epische stukken en vreemde maatsoorten, tot zeer melodieuze en song-georiënteerde tracks.

Deel 1 eindigt met Joseph in de gevangenis voor een misdaad die hij niet heeft begaan. “Deel 2” volgt in 2024.

Ik moet zeggen dat ik ontzettend blij ben met de manier waarop dit album tot stand is gekomen!” legt Morse uit. “Zoals met veel creatieve ondernemingen, zijn er momenten onderweg waarop je je begint af te vragen waar je bent en of het uiteindelijk wel goed komt. Ik ben zo blij te kunnen melden dat dit echt is gelukt en mijn verwachtingen heeft overtroffen! De gastvocalisten zijn fantastisch en de strijkersarrangementen zijn buitengewoon! Jerry Guidroz heeft uitzonderlijk werk geleverd met de mix, en ik ben zo enthousiast om dit album met jullie allemaal te delen! Nu op naar deel twee…

De tracklist is als volgt:
1. Overture
2. Prologue/Before the World Was
3. A Million Miles Away
4. Burns Like a Wheel
5. Liar, Liar
6. The Pit
7. Like a Wall
8. Gold Dust City
9. Slave Boy
10. Out of Sight, Out of Mind
11. Wait On You
12. I Will Wait on the Lord
13. Overture Reprise
14. Ultraviolet Dreams
15. Heaven in Charge of Hell (Eat ‘Em and Smile)
16. Why Have You Forsaken Me?

Via deze link kun je je pre-order plaatsen.