Ruim drie jaar na het verschijnen van hun album “Torque” is de Nederlandse progmetalformatie Armed Cloud wederom de Toneshed Studio van Erwin Hermsen ingedoken om hun vierde album “Nimbus” op te nemen. De line-up is ongewijzigd en bestaat uit Daan Dekker (zang), Kay Bouten (gitaar), Boris Suvee (basgitaar), Remco van der Veen (toetsen) en Rico Noijen (drums).

De band die zich presenteert als een moderne progressieve metalband, vergelijkbaar met Amorphis en Voyager, gemixt met de agressie van Korn en Pantera, plus een scheut van avontuurlijke ruwheid zoals in het werk van Avenged Sevenfold, levert met dit vierde wapenfeit hun donkerste en zwaarste album ooit af.

De titel “Nimbus” refereert aan zware wolkenformaties, genaamd cumulonimbus – ook wel bekend als onweerswolken. Het album verhaalt over de meer turbulente thema’s die de maatschappij de afgelopen jaren domineerden met daarbij persoonlijke duisternis die individuele bandleden plaagde.
Marcela Bovio – bij velen bekend als sopraanzangeres van onder andere Stream Of Passion, Ayreon en haar soloprojecten – verzorgt de gastvocalen op het op 16 april verschenen nummer Angel of Frost.

Op 25 mei presenteert Armed Cloud “Nimbus” tijdens een feestelijke releaseshow in Popei  (Eindhoven). De band zal het album integraal ten gehore brengen, met daarnaast een aantal favoriete nummers van de fans.

Nummers:
Safety Word (5:01)
Angel of Frost ft. Marcela Bovio (5:25)
Desolation (5:41)
Demon I, Demon You (5:26)
The Ones Who Are Lost (4:15)
Handless Thief (5:21)
Stitches (6:04)
Nimbus (3:39)
White Wine (5:14)
Social Sludge (8:48)

“Nimbus” is te bestellen via pre-order (CD en digital) op Bandcamp, vanaf 19 april 2024: https://armedcloud.bandcamp.com/