Na hun eerste samenwerking op het titelloze “McStine & Minnemann” van drie maanden geleden kan de opvolger “II” nu al worden besteld via www.mcstineminnemann.bandcamp.com. De release volgt op 4 december als CD en download.

McStine en Minnemann benadrukken dat dit tweede album niet zo snel tot stand was gekomen wanneer er niet zo veel positieve respons op hun eerste album was gekomen.

Het nieuwe album bevat 16 tracks met dezelfde mix van hard-rock, art pop, trash metal, progrock, folk rock, ambient, noise, punk, funk, spaghetti western-achtige filmmuziek, blues, jazz-rock, ……weet u er nog meer?
Het duo verklaart met klem dat het hier niet gaat om “leftovers”. Ze zijn meteen verder gegaan met schrijven en opnemen toen hun eerste album nog werd gemixt.

Beide heren hebben ook nu weer alles geschreven, gespeeld en geproduceerd. Met uitzondering van de track “Big Wave” die mede is geproduceerd door Tim Palmer (Robert Plant en U2). Hij heeft tevens stukjes gitaar, toetsen en percussie gespeeld op deze track.
De mix en mastering is in handen van Forrester Davell, behalve “Love Before Algorithms” en “Big Wave” die werden gemixt door Tim Palmer. Het artwork is van de hand van Tom Colbie.

Tracklist:
1.  Love Before Algorithms
2.  I Don’t Need It
3.  (I Don’t) Feel
4.  Girls At The Gig
5.  Big Wave
6.  Tired
7.  REM
8.  Love After Algorithms
9.  The Flame
10. Old Sparky
11. Hello Dear Miss Swan Song
12. Dumbdumb
13. Quarantaine Sex Slave
14. Distant Bodies
15. Running In Place
16. The Horse Is Dead