De Poolse progband Here On Earth heeft bekend gemaakt dat op 27 juli 2022 hun derde album “Nic Nam Się Nie Należy” in eigen beheer zal verschijnen.

Here On Earth geniet nog weinig bekendheid in ons land en de progwereld. De opmerkzame lezer en luisteraar kent de groep mogelijk van hun bijdrage aan het compilatie album “Prog Metal Rock” uit 2021. Op dat album staat het nummer Out Of The Blue van hun tweede album “Thallium”. Ik besteedde in mijn recensie een alinea aan dat nummer: ‘Van alle Poolse groepen is wat mij betreft Here On Earth dé openbaring. Deze zesmans formatie heeft twee gitaristen en speelt zware progmetal. De balans tussen de rustige en melodieuze passages is perfect. Het nummer Out Of The Blue van het album “Thallium” komt voor mij dan ook letterlijk uit de lucht vallen, en is een nader onderzoekje naar deze groep waard’.

Here On Earth debuteerde in 2016 met het album “.In.Ellipsis.” (inclusief de punten). Dit album is recent opnieuw uitgebracht. In 2018 verscheen opvolger “Thallium”. In 2019 werd het nummer K.A.T.E. digitaal uitgebracht. Waar op de twee albums nog in het Engels wordt gezongen, zal het nieuwe album voorzien zijn van Poolstalige nummers die in 2021 en 2022 zijn gecomponeerd. Op dit moment is de tracklist van het album nog niet bekend. Het album kan via de Bandcamp website besteld worden.

Bezetting:
Krzysztof Cudny: drums
Dawid Czekirda: toetsen
Piotr Krasek: gitaar, toetsen
Przemysław Nowakowski: basgitaar, achtergrondzang
Krzysztof Wróbel: zang

Discografie:
Nic Nam Się Nie Należy (2022)
Thallium (2018)
.In.Ellipsis. (2016)

Bandcamp website: https://hereonearthpl.bandcamp.com/