Het is alweer vier jaar stil rondom Mick Moss (Antimatter) maar vandaag, op zijn 47ste verjaardag, kondigd hij een nieuw album aan dat in november dit jaar zal uitkomen.

Album nummer acht met de titel “A Profusion Of Thought” is niet zomaar een nieuw album. Er zit een verhaal achter. Mick Moss vertelt op zijn Facebookpagina: ‘Elk album dat ik heb geschreven, of waaraan ik heb meegewerkt, is het resultaat geweest van een lange periode van componeren, waarbij ik uiteindelijk te veel nummers had voor één release. Dit betekent onvermijdelijk dat mijn archief om de paar jaar wordt overspoeld met nog eens 4 of 5 nummers die voorbestemd zijn om nooit gehoord te worden, 0mdat elk album gebonden is aan een specifiek concept (ik kan deze nummers niet zomaar meenemen voor de volgende release, omdat ze conceptueel vreemd zijn).

Ik realiseerde me een paar jaar geleden dat als ik sterf deze nummers met mij zullen sterven, dus maakte ik er mijn missie van om 10 tracks uit de afgrond te redden. Dit zijn de nummers die je nooit zou horen, een alternatieve realiteit verborgen in de schaduwen. Het is een karwei van liefde geweest om ze uit te werken, gaten te dichten en nummers af te werken waar ik jaren geleden aan begonnen was (‘Breaking The Machine’, oorspronkelijk bedoeld voor “Lights Out”, begon in 2001, werd snel daarna verlaten en in 2021 afgemaakt. Een liedje waar twintig jaar aan gewerkt is).
Het is het vreemdste gevoel om daadwerkelijk de verboden broers en zussen uit te brengen van nummers van “Leaving Eden”, “Planetary Confinement”, “Black Market Enlightenment“, “The Judas Table“, “Fear Of A Unique Identity” en “Lights Out”‘