De Oekraïense muzikant Antony Kalugin is een van de workaholics in de progwereld. De man, bekend van onder meer Sunchild en Karfagen, levert met enige regelmaat ook solo-albums af. Zijn nieuwste is getiteld “Chameleon Shapeshifter”.

Kalugin’s eerste solo-album “The Water” dateert van 2005. Het is een album met voornamelijk new-age muziek. Na dit album richtte hij zich voornamelijk op zijn geesteskind Sunchild. Met deze band bracht hij een groot aantal albums uit met overwegend authentieke symfonische rock. De invloeden van zijn voorbeelden Focus, Kayak, The Flower Kings en The Tangent stak hij daarbij niet onder stoelen of banken. Zijn andere groep Karfagen gebruikte hij als uitlaatklep voor instrumentale muziek waarin hij zijn liefde voor jazz en klassieke muziek in kwijt kon. Voor Sunchild maar nog meer met Karfagen maakte hij gebruik van Oekraïense klassiek geschoolde muzikanten. De afgelopen jaren vervaagde de scheiding tussen Sunchild en Karfagen en kwam de muziek dichter bij elkaar. Wat resulteerde in een serie met elkaar verbonden albums. Met tevens schitterend artwork. Je kunt de recensies op deze website lezen.

Naast Sunchild en Karfagen wist hij tijd te vinden voor andere projecten en groepen. Zoals Hoggwash, AKP, AKKO en meest recent het Modern Rock Ensemble. Inmiddels heeft de man, die op 11 februari 2021 de leeftijd van 40 jaar bereikte, een catalogus van een armlengte. En alsof dat nog niet genoeg is greep hij de nood ‘Corona’ aan om daar een deugd van te maken. Zo bracht hij in 2020 zijn solo-album “Marshmallow Moondust” uit. Een album met twee nummers met beiden een speelduur van 20 minuten en 20 seconden. En begin 2021 gevolgd door “Stellar Gardener”. Daar schreven wij hier al over. En nu ligt daar dus een nieuw solo-album met de titel “Chameleon Shapeshifter”, wat verschijnt op 24 september 2021. Vooruitbestellen kan op de Bandcamp website van Antony Kalugin.

Tracklist:
Chameleon
Shapeshifter
Exceptional Chamel Ballard
House On The Hill
Wounderous Glory
Key

Bezetting:
Antony Kalugin: toetsen, zang, percussie, gitaar, programmering

Met medewerking van:
Ivan Goritski: drums
Elena Kushiy: fluit
Sergii Kovalov: accordeon, zang
Oleg Prokhorov: basgitaar
Olha Rostovskaya: zang
Yan Vedaman: saxofoon
Max Velychko: gitaar