Onze recensent Ruard Veltmaat was sinds vorig jaar al fan van de Portugese band Blame Zeus en in het bijzonder van de getalenteerde zangeres Sandra Oliveira, en met het verschijnen van een nieuwe single is zijn enthousiasme alleen maar toegenomen. De single Burning Fields kan je nu luisteren via hun bandcamp pagina.

De uit Porto afkomstige band maakt een aantrekkelijke mix van alternatieve rock met een metalen randje. Het kwartet snoept van veel verschillende stijlen waardoor je nooit de vinger definitief op een bepaald genre kan leggen.

Overigens zal binnenkort de recensie van het voorgaande album, “Theory of Perception”, ook op onze site verschijnen. “Blame Zeus heeft wat mij betreft één klein probleem, de band verdient meer aandacht en naamsbekendheid. Dat betekent dat er nog veel werk is te verrichten op het gebied van pr. Het wordt hoog tijd daar meer energie in te steken, de muziek verdient het!” Aldus Ruard in de recensie van “Seethe“.

Om die zin kracht bij te zetten dook hij vol enthousiasme in de muziek van de tweede langspeler “Theory Of Perception” en werd opnieuw niet teleurgesteld. Geniet vooralsnog van de nieuwe single!