In 2013 besteedden wij in onze rubriek Werelds Onbekend Talent al aandacht aan deze groep. Op dat moment had men net het debuutalbum “Circle Of Life” uitgebracht. Van een recensie is het helaas nooit gekomen. Sterker nog, wij verloren de heren daarna uit het oog. Iets wat elke zichzelf respecterende webzine kan overkomen. Daarom frissen wij je  geheugen wat op. En beloven wij beterschap.

Seventh Dimension is een (prog)metal band uit Stockholm (Zweden). De groep bestaat uit vijf muzikanten en is in 2009 opgericht door Luca Delle Fave, Rikard Wallström en Marcus Thorén. Zoals zoveel jonge (prog)metal groepen zijn ook deze mannen geïnspireerd door Dream Theater, Andromeda, Symphony X, Darkwater, Kamelot, Pain Of Salvation, Redemption en Seventh Wonder. Na een periode van veel repeteren en spelen als trio, voegden zich eind 2010 Erik Bauer en Nico Lauritsen bij de groep.

In deze bezetting werden na het eerder genoemde “Circle Of Life” nog twee albums uitgebracht. “Recognition” in 2015 en het dubbelalbum “The Corrupted Lullaby” in 2018. Allemaal in dezelfde bezetting. In 2020 werd de ep “Change Of Seasons” uitgebracht. Inderdaad, een cover van het nummer van Dream Theater. Nu volgt dus een vierde album dat men met behulp van een campagne via Kickstarter verder vorm geeft. Om een indruk te krijgen van de technisch hoogstaande progmetal is van het nummer Resurgence een video verschenen.

Tracklist
Premonition (0:57)
Bad Blood (6:13)
Kill The Fire (4:56)
Resurgence (5:08)
Falling (5:25)
Black Sky: Assembly (5:02)
Black Sky: Into The Void (8:07)
As The Voices Fade (2:57)
Incubus (9:40)

Line-up:
Erik Bauer: toetsen
Luca Delle Fave: gitaar
Nico Lauritsen: zang
Marcus Thorén: drums
Rikard Wallström: basgitaar

Website van Seventh Dimension: https://www.seventh-dimension.net/