Smalltape is het project van de Duitse geluidsontwerper Philipp Nespital. Eerder dit jaar bracht hij het indrukwekkende album “The Hungry Heart” uit. Voor het nummer Colors heeft hij nu een videoclip uitgebracht.

Het vertelt hierover: “Dit is misschien wel het meest controversiële nummer op mijn recente album “The Hungry Heart”. Niet verrassend was het ook een van de moeilijkste nummers die ik tot nu toe heb geschreven. Hoewel racisme, onverdraagzaamheid en homofobie helaas niet uniek zijn voor Duitsland, koos ik ervoor om het nummer te schrijven vanuit mijn perspectief van leven en opgroeien in dit land.

Als iemand die diep gelooft in de principes van democratie, vooral in vrijheid en gelijkheid, voel ik de drang om op te komen tegen racisme als een bondgenoot van degenen die worden gediscrimineerd.
We geven racisme de ruimte om te groeien als we alleen maar toekijken of moedwillig onwetend zijn en wegkijken. Wij kunnen al veel doen door dapper onze stem te verheffen en te zeggen dat wij het niet eens zijn met discriminatie en met de schending van gelijkheid en burgerrechten voor iedereen.
Mijn bedoeling en hoop is dat deze kernboodschap van bondgenootschap en liefde zich verspreidt onder allen die luisteren.

Binnenkort kun je bij ons een interview lezen met Philipp Nespital.