Britse meestergitarist Steve Hackett brengt op 10 september 2021 via InsideOutMusic een nieuw studioalbum uit, genaamd “Surrender Of Silence”. Het album zal 11 nieuwe nummers bevatten waar Steve tijdens de lockdown hard aan heeft gewerkt. Begin dit jaar kwam Hackett al met het klassiek-akoestische “Under A Mediterranean Sky“. Met dit nieuwe album levert de ex-Genesis gitarist voor het eerst in zijn carrière twee albums binnen één jaar tijd af.

“Surrender Of Silence” wordt een ontdekkingstocht door de door hem geliefde wereldmuziek, waarbij verschillende geluiden, gemoedstoestanden en texturen elkaar treffen in een gevarieerd, krachtig en verfijnd rockalbum.

Net als bij zijn voorgaande albums wordt er weer een beroep gedaan op Hacketts grote groep muzikale vrienden. Zo speelt vanuit zijn huidige liveband Roger King op toetsen, Rob Townsend op saxofoon en clarinet, Jonas Reingold zorgt voor de bas en Nad Sylvan zal vocaal zijn bijdrage leveren.

Daarnaast wordt er ook een blik drummers opengetrokken waar je u tegen zegt. Naast Hackett’s ‘eigen’ Craig Blundell zullen ook Phil Ehart (Kansas) en Nick D’Vrigilio (o.a. Spock’s Beard en Big Big Train) voor wat ritme zorgen.

Naast Nad Sylvan zullen ook Hackett’s schoonzus Amanda Lehmann en Durga en Lorelei McBroom (Pink Floyd) bijdragen aan de zang op het album. Christine Townsend zal de viool voor haar rekening nemen en afsluitend zorgen Malik Mansurov op de Tär en Sodirkhon Ubaidulloev op de Dutar voor wat wereldse invloeden.

“Alle stof en spinnenwebben worden weggeveegd”, verteld Hackett. “Met monsterlijke ritmesecties van Jonas, Craig, Nick en Phil, de zwoele saxofoon van Rob, de zang van zowel Nad en Amanda als ikzelf, Roger’s duistere orgel en mijn gitaar duiken we volop in die nieuw vrijgekomen energie”.

“Alle remmen gaan los op dit album”, voegt Hackett nog toe. “Meegaand in de golf  laten we alle dromen en demonen vrij, welke vervolgens op volle kracht tegen de kust zullen razen. Ik geniet van de kracht op dit album, het geeft mijn gitaar weer de kans om in vreugde en razernij te kunnen krijsen, en wederom te zweven over al die oceanen en verre landen.

Het is geweldig om op creatief vlak te kunnen verbinden met muzikanten uit alle uithoeken van de wereld, zeker wanneer het zoals afgelopen jaar niet mogelijk is geweest om in het echt te ontmoeten. We hebben allemaal een eigen stem binnen een kakafonie van geluid. Samen gillen we het uit in “Surrender Of Silence”!”.

Hackett heeft de nummers samen geschreven met zijn vrouw Jo Hackett en Roger King. Het album is opgenomen door Roger King en samen met Hackett geproduceerd.

Het album zal op 10 september verschijnen als limited edition Mediabook (CD + Blu-ray), een standaard jewelcase CD, een 2LP+CD gatefold verpakking en als digitaal album. Het album wordt uitgebracht via InsideOutMusic.

Tracklist:
1.     The Obliterati
2.     Natalia
3.     Relaxation Music For Sharks
(Featuring Feeding Frenzy)
4.     Wingbeats
5.     The Devil’s Cathedral
6.     Held In The Shadows
7.     Shanghai To Samarkand
8.     Fox’s Tango
9.     Day Of The Dead
10.   Scorched Earth
11.   Esperanza