Edit 20-01-2023: Vanwege de Corona Pandemie is dit optreden meerdere malen uitgesteld.
De nieuw geplande datum in Ahoy Rotterdam is 5 februari 2023.
Voor meer info zie https://www.ahoy.nl/agenda/concert/the-wall-in-concert

Het album “The Wall” van Pink Floyd wordt gezien als één van de belangrijkste releases wereldwijd. Het op 30 november 1979 verschenen album is het bestverkochte dubbelalbum aller tijden met een wereldwijde verkoop van 30 miljoen exemplaren. Mede door de single Another Brick In The Wall (part 2), die aan het verschijnen van het dubbelalbum voorafgaat, belandt Pink Floyd ineens wereldwijd in de top van de hitlijsten. Vanuit een historisch als een muzikaal perspectief is “The Wall” dan ook een belangrijk product – zowel binnen de discografie van de band als in het kader van de Westerse popmuziek.

Pink Floyd speelde het album in zijn geheel in een wereldwijde tour in 1980 en 1981. De tour was opmerkelijk voor zijn uitgebreide theatraal podium gebruik, waarbij een gigantische muur wordt opgebouwd over het complete podium. Later wordt The Wall nog een aantal keer in zijn geheel gepresenteerd, waaronder door Roger Waters in 1990 bij de Berlijnse Muur en later toerde Waters tussen 2011 en 2013 met The Wall. Hierbij doet hij ook Nederland aan, zie hiervoor ons verslag van hun optreden in Arnhem.

Ter ere van de 40ste verjaardag van de legendarische concerttour rondom “The Wall” zal Live-Aid oprichter Sir Bob Geldof een reeks concerten presenteren. Geldof speelde het personage “Pink” in de film “Pink Floyd – The Wall” van Alan Parker. Naast Bob Geldof bevat de show ook muzikanten en zangers van de originele Pink Floyd- en Roger Waters-tours.

Tijdens deze reeks concerten wordt het publiek getrakteerd op de originele nummers van “The Wall” -concerten, met enkele originele muzikanten en aanvullende muziek van Pink Floyd. De concerten zullen een geweldige lichtshow en videoprojecties hebben – het belooft een waardige jubileumviering te worden van de “grootste concerttour aller tijden”, om Pink Floyd-fans uit de originele tour te citeren. Momenteel is verder nog niets bekend gemaakt over de samenstelling van de band, maar zodra er info is zullen we dat berichten. Dus hou onze site in de gaten.

Een van de concerten zal plaats vinden op 29 december 2021 in AHOY te Rotterdam. Tickets zijn nu te koop vanaf € 39,00 via: AHOY Rotterdam.

P.s. Laten we hopen dat aan het eind van dit jaar het mogelijk is om dit concert door te laten gaan, maar hou de berichtgeving omtrent Covid en website van Ahoy hierover goed in de gaten.