In Oktober 2020 bracht John van Heugten zijn eerste deel van het Millennium Trilogy Project uit. Zie hier voor een recensie van dat album. Na het verschijnen van dat album heeft van Heugten niet stilgezeten en hij is al druk bezig met het tweede deel van deze trilogy. Eind februari 2021 is de verhaallijn daarvan gereed en van een groot aantal nummers is inmiddels door van Heugten een eerste demoversie opgezet. De komende maanden worden besteed aan het verfijnen van deze demo’s, om vervolgens weer de juiste muzikanten en vocalisten te gaan benaderen. Hieronder de voorlopige werktitels van het nieuwe project, maar eerst wat ander nieuws.

Live-performance
Wij vragen ons natuurlijk altijd af of we een dergelijk project ook een keer live mogen aanschouwen. Het goede nieuws is dat Van Heugten al concrete plannen heeft om “Act 1: The Trial” live ten gehore te gaan brengen. Een live band met muzikanten en vocalisten is zo goed als rond en de repetities zullen binnenkort starten. Ook zijn er al diverse zalen en festivals benaderd, waarvan er een aantal al positief hebben gereageerd op de mogelijkheden.
Helaas zal vanwege het Covid-19 virus het nog wel tot media 2022 duren voordat deze live optreden kunnen gaan plaatsvinden.

Nieuwe videoclip

Voor de release van de single “Theater of Thoughts” maakte Frans Lepelaars in oktober 2020 al een videoclip (zie recensie). Voor het nummer “Atrocity” heeft Lepelaars wederom een mooie clip gemaakt.
Zoals beloofd de voorlopige werktitels van het nieuwe project:

Act 2: Maze of Mirrors

Scene 1: The Request
– Vanished Dreams
– Fear in her Eyes
– Maze of Mirrors
Scene 2: Strange Disappearances
– One of a Kind
– Dark Black Shade
– Integrity Lost
Scene 3: The Confession
– Welcome to my World
– The Awakening
Scene 4: Unravel the Mystery
– The First of November
– Dreams and Reality
– King of the Universe
Scene 5: The Reunification
– Day of Truth
– Top of the World
– The Light

Meer info: https://jvheugten.wixsite.com/millenniumtrilogy