De Franse toetsenist Vivien Lalu breekt met dit vierde album zijn eigen traditie om eens in de acht jaar een nieuw album uit te brengen. Het album kent vrijwel dezelfde bezetting als “Paint The Sky”, dus met zanger Damian Wilson en de Nederlandse (bas)gitarist Joop Wolters. Nieuw op toetsen horen we Matt Daniel.

Het concept is geïnspireerd op de geest van de oorspronkelijke pioniers van Dada, die zich begin vorige eeuw fel tegen oorlog verzetten en de machtsstructuur van die tijd belachelijk maakten. Het daagt conventionele opvattingen uit en duikt in de domeinen van hiërarchie, verantwoordelijkheid en aanpassingsvermogen.

Vivien Lalu memoreert: “Ik maak nooit twee keer hetzelfde album, laat staan twee keer hetzelfde nummer. Met dit laatste project wilde ik de dingen anders aanpakken, een proces toepassen dat de dynamiek van de band weerspiegelde. Vanachter mijn synthesizers en af en toe achter een piano begon ik mijn ideeën op te nemen, terwijl ik basale drumpatronen op het toetsenbord speelde. Deze eerste opnames dienden als blauwdruk voor de nummers. Ik deelde die vervolgens met Joop Wolters, met wie ik al twintig jaar samenwerk. Die samenwerking zorgde gedurende het hele proces voor een gevoel van frisheid en aanpassingsvermogen. Het uiteindelijke doel was om alle bandleden volledige artistieke vrijheid te geven. Deze aanpak zorgde voor een gevoel van eenheid en samenhang.”

Nummers:
Forever Digital
The Fish Who Wanted To Be King
Deoxyribonucleic Acid
Is That A London Number?
Amnesia 1916
A Reversal of Fortune
The Wandering Kind

Bezetting:
Jelly Cardarelli: drums
Matt Daniel: toetsen
Vivien Lalu: toetsen
Damian Wilson: zang
Joop Wolters: gitaar, basgitaar

Discografie:
The Fish Who Wanted To Be King (2023)
Paint The Sky (2022)
Atomic Ark (2013)
Oniric Metal (2005)