Interview: Mario van Os en Boris Suvee
Datum: 19 juni 2012

Armed Cloud is een progressieve rockband uit Nijmegen die recentelijk zijn eerste ep in eigen beheer uitbracht. Zij noemen zichzelf Armed Cloud, waarvan de betekenis direct terug te horen is in hun muziek: zware, heftige passages gecombineerd met sferische, luchtige momenten en catchy melodieën. De invloeden worden gehaald uit muziekstijlen als prog, symfo, metal, hardrock en pop
Op hun website is deze ep in zijn geheel te beluisteren.

Lees ook het uitgebreide interview dat ik met deze band mocht hebben in hun oefenruimte te Nijmegen.

Armed Cloud - Shroud Of Pain

1.  Misschien kennen sommige lezers jullie band nog niet. Vertel eens kort over het ontstaan van de band.
Eind zomer 2010 zijn Wouter van der Veen en Boris Suvee met elkaar in contact gekomen via een muzikantenforum. Beiden kwamen uit een band waar ze hun ei niet goed kwijt konden. Na verschillende line-up wisselingen en repetitieruimtes, is de band instrumentaal compleet in februari 2011 en vestigen we ons in Nijmegen. Daarna heeft Armed Cloud een half jaar gezocht naar een goede zanger. Gezien het genre, was dit niet eenvoudig, maar sinds augustus 2011 hebben we een zanger (Daan Dekker) gevonden en waren we compleet.

2.  Kun je de band voorstellen?
Armed Cloud bestaat uit:
Wouter van der Veen: gitaar
Boris Suvee: basgitaar
Kevin Brandts: drums
Remco van der Veen: toetsen
Daan Dekker: zang

Wouter en Remco zijn broers, gezamenlijk zijn zij de componisten van de muziek. Hierbij leveren de andere muzikanten hun eigen bijdrage in teksten en arrangementen. Verder zijn we een hechte vriendengroep geworden en gaan we regelmatig met z’n allen op stap, eten en naar concerten.

3.  Wat zou je zeggen dat jullie invloeden zijn, of waar luister je zelf graag naar?
Armed Cloud haalt zijn invloeden uit progressieve rock, symfo, hard rock, metal en een scheutje pop.

4.  Omschrijf in eigen woorden de muziekstijl van jullie band.
Armed Cloud staat voor vette riffs, pakkende melodieën, groovende ritmes met een sferische omlijsting.

5.  Jullie hebben reeds in eigen beheer een album uitgebracht. Vertel er eens kort wat over. Hoe is deze plaat tot stand gekomen en wat zijn de reacties?
Onze ep “Shroud Of Rain” is opgenomen in de PIT studio in Weert. De plaat is gemixed en geproduceerd door Hans Reinders. Deze studioervaring was voor de meeste bandleden de vuurdoop. Alleen onze zanger heeft wat meer ervaring met opnames. Verder hebben wij het artwork uitbesteed aan bekenden die ons graag wilden helpen. Al met al was dit gehele proces een mooie ervaring. We hopen dit nog veel vaker te mogen doen!

6.  Waarom hebben jullie je aangemeld voor het Dutch Exposure project?
Wij zijn een nog jonge, beginnende band. Via deze weg hopen wij goede contacten te leggen in de progscene. Daarnaast werken we eraan om meer naamsbekendheid te krijgen en dit project lijkt ons een goede stap.

7.  Wat zijn jullie plannen voor de komende tijd?
De komende tijd willen we ons vooral in de schijnwerpers spelen; dit natuurlijk door ons werk zo veel mogelijk live te presenteren. Daarnaast werken we aan nieuwe nummers ter uitbreiding van onze setlist. Inmiddels bestaat ons repertoire uit 1elf songs en verder liggen er nog veel nummers op de plank die in ontwikkeling zijn.

Armed Cloud Live

Bezetting:
Kevin Brandts: drums
Daan Dekker: zang
Boris Suvee: basgitaar
Remco van der Veen: toetsen
Wouter van der Veen: gitaar

Website: www.armedcloud.net
Luisteren kun je hier.

Terug naar Dutch Exposure Project