Finally George

Icy Skies

Info
Uitgekomen in: 2021
Land van herkomst:  Duitsland
Label:  Eigen Beheer
Website: https://finallygeorge.bandcamp.com/album/icy-skies
Tracklist
Icy Skies (5:05)
Beautiful (5:38)
Old Friend (5:55)
When The Angels Cry (5:39)
Message (5:41)
I Adore You (8:31)
When Dreams Don't Die (6:12)
Long Way Home (7:13)
Father & Son (0:40)
Finally George: zang, viool, basgitaar, toetsen, percussie
Met medewerking van:
Todd Sucherman: drums, percussie
Matthias Pogoda: piano (4,7,8)
Detlef Bösche: Hammondorgel (1,2,4-8)
John Engehausen: gitaarsolo (3,8)
Martin Scheffler: gitaarsolo (5)
Ingolf Burkhardt: trompet (4,7)
Anja Bublitz: achtergrondzang (2,3,5,6,8)
Anne de Wolff: viool (1)
Icy Skies (2021)
Life Is A Killer (2018)

In 2018 was ik enorm positief verrast door het debuutalbum “Life Is A Killer” van de uit Hamburg afkomstige studiotechnicus George Hahn. Het album vol met sterke progrock heeft heel wat rondjes in mijn cd-speler gedraaid. Ik was dan ook blij verrast dat er nu een tweede album is en dat deze tweede telg minstens even goed is.

Dit is zo’n album waar alles aan klopt. Zo is de productie wederom geweldig! Alles klink prachtig vol en warm en alle instrumenten komen uitstekend uit de verf. Hij heeft sowieso een neus voor goede muzikanten. De ritmesectie is beresterk, de drums worden verzorgd door een zeer sterk spelende, Styx drummer, Todd Sucherman en George speelt zelf basgitaar. Op deze fundering geeft hij elk nummer steeds een eigen gezicht. Wat zeker ook gezegd moet worden is dat George over een heel fijne en diverse (accentloze) zangstem beschikt.

Soms hoor ik duidelijk echo’s van Blackfield, Supertramp en Genesis, die laatste bijvoorbeeld in het gedragen When The Angels Cry waarin de akoestische gitaren en songopbouw aan deze legendarisch band doen denken. Vaker moet ik denken aan het latere werk van Pink Floyd. Dat komt omdat de stem van George wel wat aan die van David Gilmour doet denken, maar vooral door de structuur van- en de ruimte binnen de songs. Dat hoor je bijvoorbeeld in het prachtige Beautiful. De opbouw is hier geweldig goed met een heerlijke instrumentale finale op het einde.

Een ander hoogtepunt op het album is I Adore You. Hierin hoor je elementen van Genesis en Pink Floyd maar ook Camel samenkomen. Het toetsen- en gitaarspel van George stijgt hierin naar steile hoogtes! Of wat dacht je van When Dreams Don’t Die met daarin een schitterende trompetsolo?

De liefde voor de progressieve rock druipt van dit album af. Elke track is een belevenis op zich en is een ware ode aan ons geliefde genre. Laat dit album alsjeblieft niet ondersneeuwen in de lawine aan releases dit jaar. Het zou zonde zijn als je deze parel zou missen.

Send this to a friend