Moon Safari

Live In Mexico

Info
Uitgekomen in: 2014
Land van herkomst: Zweden
Label: Blomjud records
Website: www.moonsafari.se
Tracklist
Cd 1:
Too Young to Say Goodbye (7:37)
Heartland (6:13)
Barfly (5:05)
Mega Moon (8:43)
A Kid Called Panic (15:55)

Cd 2:
Crossed The Rubicon (10:45)
Lover's End Pt.III: Skelleftea Serenade (24:54)
Pontus Åkesson: gitaar, zang
Sebastian Åkesson: toetsen, zang, percussie
Simon Åkesson: zang, piano, toetsen
Mikael Israelsson: drums
Petter Sandström: zang, akoestische gitaar
Johan Westerlund: basgitaar, zang
Live In Mexico (2014)
Himlabacken Vol. 1 (2013)
Lover's End Pt. III: Skellefteå Serenade EP (2012)
The Gettysburg Address (2012)
Lover's End (2010)
Blomljud (2008)
A Doorway To Summer (2005)

In 2012 bracht Moon Safari het dubbel livealbum “The Gettysburg Address” uit. Het was een liveregistratie van hun optreden op het prestigieuze ROSfest festival in de Verenigde Staten. Hierna volgde het studioalbum “Himlabacken Vol. 1” (2013). Een krap jaartje later werd de band gevraagd voor een ander groot festival genaamd Baja Prog in Mexico. Ook van dit concert is dus een dubbelaar uitgebracht.

De vraag is of het zin heeft om zo snel en met maar één studioalbum ertussen al een nieuwe live dubbelaar uit te brengen. Gelukkig heeft de band dit begrepen en komen ze met een frisse setlist. Slechts twee nummers die ook op de vorige liveregistratie staan zijn ook hier te horen, namelijk Heartland en A Kid Called Panic. Voor de rest ligt de focus op “Himlabacken Vol. 1”. Op de tweede cd staat een integrale versie van de in 2012 uitgebrachte ep “Lover’s End Pt. III: Skellefteå Serenade”.

Nu weet ik niet hoe de setting op dit festival is en of de band in een hal, zaal of tent staat, maar het publiek klinkt erg ver weg en voor je gevoel stond de band voor niet meer dan 30 man te spelen. Dit was vast niet het geval, maar zo klinkt het wel. Zo is de geweldige klik met het publiek die op “The Gettysburg Address” zo duidelijk te horen was en een absolute meerwaarde vormde, op dit album niet aanwezig. Dat is echt jammer.

Dit zorgt ervoor dat het luisteren naar dit album helemaal niet als live aanvoelt. De uitvoering van de nummers zijn echter uitstekend. Met name Megamoon, Crossed The Rubicon en Lover’s End Pt.III: Skelleftea Serenade klinken geweldig. Een knappe prestatie overigens van drummer Mikael Israelsson (Black Bonzo) die hier vaste drummer Tobias Lundgren uitstekend vervangt.

Toch is het alles bij elkaar opgeteld zeker geen ‘must have’. Alleen de echte Moon Safari fans vinden het wellicht leuk om deze schijfjes in de kast erbij te zetten. Je kunt wat dat betreft je geld beter besteden aan het live-album “The Gettysburg Address”, want vergeleken met dat album verbleekt “Live In Mexico” behoorlijk.

Maarten Goossensen

Koop bij bol.com

Send this to a friend