Quidam

Strong Together

Info
Uitgekomen in: 2010
Land van herkomst: Polen
Label: Rock Serwis
Website: http://www.quidam.pl/
MySpace: www.myspace.com/quidampl

Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1 & 2.0
Regio: 0 (alle regio's)
Tracklist
Different
Kinds Of Solitude At Night
One Day We Find
SurRevival
Depicting Colours Of Emotions
We Lost
The Fifth Queen Of Everything
They Are There To Remind Us
Of Illusions
Not So Close
We Are Alone Together
Sanktuarium
...But Strong Together
Wish You Were Here

Extra's
Backstage Pass
Alone Together Visuals
Fotogallerij
Zbysek Florek: toetsen
Maciek Meller: gitaar
Bartek Kossowicz: zang & percussie
Maciek Wroblewski: drums en percussie
Jacek Zasada: fluit & percussie
Marius Ziolkowski: basgitaar
Met medewerking van:
Tylda Ciolkosz: viool
Piotr Rogoz: saxofoon
Strong Together (2010)
Alone Together (2007)
The Fifth Season dvd (2006)
SurRevival (2005)
The Time Beneath The Sky (2002)
Baja Prog - Live In Mexico '99 (1999)
Sny Aniolow (1998)
Moje Anioly (1998)
Quidam (1996)

In 2006 bracht Quidam zijn eerste dvd uit. In mijn recensie was ik zeer te spreken over “The Fifth Season”. In de tussentijd kwam de band met het voortreffelijke album “Alone Together” en nu is er weer een dvd. De vraag is of een nieuwe dvd nu wel interessant is, aangezien tussen de vorige dvd en deze maar één album zit.

Allereerst moet ik zeggen dat het artwork bijzonder fraai is! De verpakking en ook het interactieve menu zien er geweldig uit. De box kan helemaal opengeklapt worden en ziet er aan alle kanten mooi uit. Daar is zeker niet op bezuinigd. De setlist is gelukkig heel anders dan op de vorige dvd. Alleen de nummers SurRevival en Sanktuarium hebben beide schijven gemeen. Alle nummers van “Alone Together” komen op deze dvd voorbij, alleen wel in een andere volgorde.

We krijgen een band voorgeschoteld die staat als een huis. Zanger Bartek Kossowicz heeft zich steeds meer ontwikkeld binnen de band en komt uitstekend uit de verf. Ook drummer Maciek Wroblewski, ook nog niet heel lang in de gelederen, doet het geweldig en zet met bassist Marius Ziolkowski een strakke ritmesectie neer. Met het uitnodigen van violiste Tylda Ciolkosz heeft de band een goede zet gedaan. Haar spel geeft de nummers SurREvival, They Are There To Remind Us, Sanktuarium en We Are Alone Together iets extra’s. Het is inderdaad zoals Bartek Kossowicz tijdens het concert roept: “Geweldig, ik heb overal kippenvel!”. Gitarist en bandoudste Maciek Meller doet wat we van hem gewend zijn; het spelen van prachtige solo’s.

Het camerawerk is keurig en zorgt dat iedereen op het juiste moment in beeld is. Ook de montage is goed gedaan, de subtiele slow motions die hier en daar zijn aangebracht zijn erg fraai. De lichtshow is niet altijd even sterk. In sommige shots is het gewoon te donker en over het geheel genomen is het licht weinig creatief. Over creatief gesproken, het steevast verwerken van bekende nummers in de muziek van Quidam is inmiddels een traditie geworden waarmee de band niet meer wil breken. Best leuk als ze zoiets een keer doen, maar ik vind het weinig creatief en niets toevoegen. De nummers van Quidam zijn erg goed van zichzelf, het toevoegen van stukken als Red, Riders On The Storm, Hush en Walkin’ Around The Stormy Bay wekken bij mij meer irritatie dan sympathie op. En ook van de toegift Wish You Were Here word ik niet warm. Sommige nummers moet je niet na willen spelen…

Het nummer We Are Alone Together verdient extra aandacht. Hierin zitten prachtige tekeningen/schilderijen van Michal Florczak verwerkt. Hij heeft ook het artwork voor deze boxset gemaakt en dat van “Alone Together”. De beelden zijn ook als extra opgenomen.

Alles bij elkaar een fraai verzorgde boxset. Maar… ook een behoorlijk prijzige en persoonlijk vind ik de vorige dvd sterker. Die geeft ook een mooie dwarsdoorsnede van het oeuvre van de band. Deze dvd is het laatste album live met de toevoeging van twee oudere nummers. Aan jou de keuze.

Maarten Goossensen

Bestel deze dvd rechtstreeks bij Discorder

Send this to a friend