Fans en andere liefhebbers van Metaphor waren niet blij dat deze groep in 2019 besloot ermee op te houden. Het album “The Pearle” uit 2019 was het vierde en tevens laatste wapenfeit van deze progband uit de Verenigde Staten. Daarna gaven ze er de brui aan. Naar horen zeggen vanwege het ontbreken van succes.

Niet veel later trokken drie van de vijf bandleden de stoute schoenen aan en richtten Isobar op. Waarmee men zich op het pad begaf van instrumentale progrock en jazzrock/fusion. In 2020 resulteerde dat in het debuutalbum “I”. Al snel volgde in 2021 “II”. Het gaat Jim Anderson, Malcolm Smith en Marc Spooner daarbij niet meer om succes. Het enige wat telt is lekker muziek maken, zonder invloeden van buitenaf. Ondersteund door Änglagård-drummer Mattias Olsson laat men horen dat goede muziek geen zang nodig heeft.

Meer informatie over Isobar en hoe je “III” kunt bestellen vind je op de website www.isobarprog.bandcamp.com en www.isobarmusic.com. De heren zijn ook actief op hun Facebook pagina www.facebook.com/isobarmusic/.