Galaxy (de Nederlandse progband met Kayak zanger Bart Schwertmann) gaat in de lente van 2023 weer touren. De setlist zal bestaan uit een integrale uitvoering van hun onlangs verschenen album “Runaway Men“, met aanvullend enkele grote verrassingen.

“Toen eenmaal duidelijk was dat Shaded Moon Records ons album uit zou brengen, kwam natuurlijk de vraag of we ook live zouden gaan optreden. Ik denk dat het best wel wat tijd kostte voor ons om te wennen aan dat idee. Niet alleen muzikaal, maar met name omdat iedereen een behoorlijk volle agenda heeft”, aldus Schwertmann.

Maar toen “Runaway Men” overweldigend goed werd ontvangen door prog en metal liefhebbers van over de hele wereld, kon de band het niet laten om het album ook tot leven te laten komen op de bühne.

“Direct na de afscheidstournee van Kayak zijn we stiekem samen gekomen in onze oude repetitieruimte. Het was alsof de tijd heeft stilgestaan. Natuurlijk voelde het hier en daar wat roestig, maar die magische vonk was er nog steeds, ongelofelijk! We konden zo weer door waar we al die jaren geleden gebleven waren. De band klinkt nog steeds geweldig, fris en strak”. Voor het eerst in 25 jaar zal de band weer op gaan treden.

En daar blijft het niet bij: de heren staan op het punt om te beginnen met een nieuw album!

“We staan te popelen om te ontdekken wat 25 jaar afwezigheid voor invloed heeft op ons gezamenlijke schrijfproces. Ik weet dat we ieder voor zich veel ideeën hebben, maar nummers van Galaxy zijn altijd een groeps-ding geweest, en dat zouden we ook niet anders willen… En wie weet: als alles goed gaat, horen jullie misschien wat nieuw materiaal tijdens onze optredens volgend jaar”, aldus Schwertmann.

De eerste optredens zullen snel aan worden gekondigd, maar op zondag 9 april 2023 speelt Galaxy in ieder geval op dag 3 van Progdreams X in Poppodium Boerderij.
Galaxy is:
Bart Schwertmann: lead zang en bas (Kayak)
Ard Offers: achtergrondzang en toetsen (Perfect Storm)
Niels Lingbeek: achtergrondzang en gitaar
Nils Offers: drums en percussie