Om redenen die wel bekend zullen zijn, werd Gazpacho’s “Fireworker” 2020 album tour geannuleerd. De band daarna in de situatie dat ze een goed gerepeteerde show hadden en het vooruitzicht van een lange periode van afwezigheid, en moest een beslissing nemen. Het idee van een livestream die fans van heinde en verre zou bereiken diende zich al snel aan. De band had een perfecte setting in hun eigen repetitieruimte in het prachtige Fredrikstad.

De resulterende film is een zeer stemmige reis in de wereld van ‘The Fireworker’, opgenomen op 25 oktober 2020. Geen fixes, geen poetswerk, geen lichtshow en niets. Zelfs geen catering. Gewoon de pure vertolking van de muziek, samen met een verrassing of twee voor degenen onder u die al een tijdje met de band meelopen.
In de woorden van Thomas Andersen zelf “Gazpacho is altijd een ‘anti band’ geweest, in de zin dat we ernaar streven om dingen anders te doen. Om deze reden wilden we een ‘eerlijke’ live-stream waarbij we besloten het optreden niet op een leeg podium met een lichtshow te spelen. In plaats daarvan hebben we besloten om het precies zo uit te voeren als we spelen als we opnemen of repeteren in de ruimte die we daadwerkelijk gebruiken.”

De originele stream is nu volledig opnieuw gemonteerd en uitgebreid met 30 minuten extra materiaal dat niet in de oorspronkelijke uitzending was opgenomen. Dit alles is opnieuw gemixt in  5.1 surround geluid. De Blu-Ray editie bevat ook 2,5 uur aan bonusmateriaal, waaronder promo video’s, interviews en een bonus concert gefilmd op de laatste avond van de Soyuz Tour in 2019.