Je zou het haast vergeten, maar het laatste studioalbum van Mangrove dateert uit 2009. Dat was het album “Beyond Reality”. De jarenlange stilte wordt nu verbroken met het nieuwe album “Bridge to Fiction”.

Voor onze jeugdige lezers, Mangrove heeft als thuisbasis Apeldoorn en werd in 1995 opgericht door gitarist en zanger Roland van der Horst en drummer/toetsenist Joost Hagemeijer. In de loop der jaren bouwde de groep een flinke reputatie op als liveband. In eerste instantie in Apeldoorn en omstreken, maar later ook landelijk. Nog altijd heeft de groep een trouwe ‘fanbase’.

Productief waren de mannen vooral tussen 2001 en 2009, toen ze vier studioalbums uitbrachten. Stuk voor stuk albums die een positieve recensie kregen. Het waren tevens de hoogtijdagen van Mangrove waarin men live ook een stevige reputatie opbouwde. De dvd “Live Beyond Reality” uit 2011 (van een optreden in de Gigant in Apeldoorn op 27 juni 2009) is daarvan een tastbaar bewijs. Het laatste wapenfeit van de Apeldoorners is de dvd “More Or Less: An Acoustic Evening” uit 2011, met opnames uit 2010.

Inmiddels is de bezetting gewijzigd en bestaat Mangrove uit Roland van der Horst (zang, gitaar), Pieter Drost (basgitaar), Lex Bekkernens (drums, zang) en Ebert Zwart (toetsen, zang). Uiteraard is binnenkort op deze website een recensie van “Bridge To Fiction” te lezen.

Website: https://www.mangrovemusic.nl/