Op 12 januari 2021 meldde we al dat bassist/zanger Marko Hietala de symfonische metal band Nightwish verlaat. Hietala verwees daarbij naar zijn worstelingen met chronische depressie en zijn desillusie met de muziekscene in het algemeen. De band bracht nog een verklaring uit, waarin werd aangegeven dat er een tijdelijk live-vervanger zal zijn als bassist voor de komende tour.

Vandaag op 28 mei 2021 heeft Nightwish hun nieuwe bassist voorgesteld aan hun eigen fans. De band begint hun wereldtournee ter ondersteuning van hun laatste album “Human II Nature” met een interactieve livestream-ervaring in een speciaal voor de gelegenheid opgebouwde virtual reality taverne “The Islanders Arms”. Bij deze show zijn wij ook aanwezig en daarvan verschijnt binnenkort natuurlijk een verslag op onze site.

In de VIP-sessie voorafgaand aan hun eerste virtual reality show heeft Nightwish de identiteit van de sessiebassist onthult. Jukka Kosinen wordt de nieuwe sessiebassist, die dus gedurende de komende wereldtournee Nigthwish zal ondersteunen op de basgitaar.

Jukka Kosinen speelt ook in de Finse Metal band Wintersun. Deze band bracht in 2017 hun derde en voorlopig meest recente album “The Forest Seasons” uit.

Hier alvast een voorproefje hoe Jukka Kosinen klinkt op de basgitaar: