De Franse progband Nine Skies komt in mei van dit jaar met een nieuw album, mits de Kickstarter campagne succesvol verloopt. Het grootste deel is al opgenomen, alleen de drums en het afmixen moet nog gebeuren. Daarvoor is de crowdfunding bedoeld.

Nine Skies meldde onlangs aan de redactie dat zij blij zijn met de recente recensies van hun twee albums op Progwereld en dat wij hun muziek leuk vonden. Zij gingen dit met plezier op hun website plaatsen. Dat vinden wij natuurlijk ook leuk om te horen, maar onze onafhankelijk mening is niet in het geding. Beide recensenten vonden onafhankelijk van elkaar de muziek en muzikanten van een hoog niveau en een band om in de gaten te houden.

Specifiek vond recensent Jacco Strijkel “Sweetheart Grips” een puike plaat. En een aanrader voor iedere liefhebber van neoprog (en symfonische rock in het algemeen). Hij is benieuwd naar de verdere verrichtingen van deze band. Als zij dit kunnen uitbouwen, kunnen we te maken krijgen met een topband in het genre. Het debuut album “Return Home” werd door recensent Jos Driessen gezien als een kwaliteitsrelease die met een helder en goed gescheiden geluid een hoge productienorm haalt. Hij vond het moedig om dit uit te brengen en alleen daarom verdient dit album met al zijn reeksen aan stijlen, kleuren en benaderingen om gehoord te worden.

Een teaser van het nieuwe album is hier te beluisteren. En dit is de Kickstarter-link, waar je een verscheidenheid aan beschikbare pakketten kunt vinden.

Geniet alvast van de demo van het nieuwe album met de titel Colour-blind.