Philhelmon, het alter ego van de Nederlandse muzikant Henk Bol, werkt aan een nieuw album. Dit derde album is de opvolger van “Perpetual Immobile” uit 2018 en moet in 2022 verschijnen.

Zowel het eerste album “Enjoy It While It Lasts” als “Perpetual Immobile” ontvingen lovende recensies. Ook van Progwereld. Daarom vroegen wij Henk Bol voor ons een tipje van de sluier van album drie op te lichten.

Henk Bol: “De werktitel van het album is “Into The Mist Of Time” omdat ik muzikaal gezien veel herinneringen ophaal op deze derde CD. De titel kan dus nog veranderen. Ik heb verder met Ky Fifer (zanger) afgesproken om er niet meer zo’n helse toer van te maken als bij “Perpetual Immobile”. Wanneer een nummer klaar is delen we het met elkaar. Verder zien we wel wanneer het album volledig af is. De bezetting is als vanouds Ky Fifer en mijzelf en daarnaast verschillende speciale gasten. Maar dat zijn er niet meer zoveel als het vorige album, haha. Het nummer wat we nu openbaar gemaakt hebben is Dreams Without An End. Let wel, het is een premix. Op dit nummer hoor je de volgende bezetting”.

 
 

Bezetting:
Ky Fifer: zang
Margie Hodgson Fifer: zang
Hans Holema: gitaar
Nick Oosterhuis: toetsen
Magnus Brandell: v-drums
Henk Bol: alle overige instrumenten en productie.

Een kennismaking middels een interview met Henk Bol uit 2012 valt hier te lezen.
Website Philhelmon: https://www.philhelmon.com/