Transatlantic, de prog supergroep van Neal Morse, Mike Portnoy, Roine Stolt en Pete Trewavas,  presenteert met trots een nieuwe concertset getiteld “The Final Flight: Live At L’Olympia”. Het album werd opgenomen en gefilmd in Frankrijk tijdens de laatste optreden van een korte tour om het vijfde en meest gedurfde album van de band tot nu toe, “The Absolute Universe”, te promoten. Het betrof hier de eerste serie optredens van de band in acht jaar. Van de eerste noot van Overture (“The Absolute Universe”) tot en met de medley rond de eerste twee Transatlantic albums waarmee de avond wordt afgesloten, omvatte het optreden in totaal 3 uur muziek.

Hoewel drummer Mike Portnoy opmerkt dat de band het gedurende drie uur spelen wel gewend is, is gitarist Roine Stolt een iets andere mening toegedaan: met het klimmen der jaren is wordt het hem allemaal een beetje teveel, ondanks het feit dat ook hij over ‘een geweldige tour’ spreekt. Neal Morse voegt nog toe dat dit eigenlijk ‘versie vier’ van het album betreft, door enerzijds improvisaties maar ook kleine maar belangrijke veranderingen aan de songstructuur zoals in Belong. Bassist Pete Trewavas tenslotte, typeert Transatlantic als een soort showband ‘waarin we af en toe pronken wat we allemaal kunnen’.

De show is opgenomen onder leiding van Paul Green (ook verantwoordelijk voor “Whirld Tour 2010: Live in London” opnam), en gemixt door ouwe getrouwe Rich Mouse. De set zal verkrijgbaar zijn als Special Edition 3CD+Blu-ray Digipak (incl. 5.1 surround sound) en in luxe klaphoes 180g 4LP versie. Beiden zijn voorzien van kunstwerken van Thomas Ewerhard en foto’s van Nidhal Marzouk.
1. The Absolute Universe Intro
2. Overture
3. Reaching For The Sky
4. Higher Than The Morning
5. The Darkness In The Light
6. Take Now My Soul
7. Bully
8. Rainbow Sky
9. Looking For The Light
10. The World We Used To Know
11. MP Intro
12. The Sun Comes Up Today
13. Love Made A Way (Prelude)
14. Owl Howl
15. Solitude
16. Belong
17. Lonesome Rebel18. Can You Feel It
19. Looking For The Light (Reprise)
20. The Greatest Story Never Ends
21. Love Made A Way
22. The Whirlwind Suite
23. NM & RS Intro
24. We All Need Some Light
25. The Final Medley