In de zomer van 2018 was daar ineens The Paradox Twin, een formatie rond Danny Sorrell die met “The Importance Of Mr Bedlam” enorme indruk maakte. In september 2019 mocht de band zich aan ons land presenteren tijdens Progdreams VII in De Boerderij in Zoetermeer.

Nu kondigt de band een nieuw album aan. “Silence For Signals” zal op 8 oktober uitkomen op het White Star Record label van John Mitchell.

Thematisch is het nieuwe album gebaseerd op Danny’s persoonlijke levenservaringen. Rond dezelfde tijd dat het debuutalbum verscheen en zijn jongste zoon werd geboren, werd bij Danny’s oudste autisme geconstateerd. De botsing van zowel positieve als negatieve gevoelens zette een gedachtengang in gang die vervolgens uitmondde in een verhaal verteld via muziek en teksten. “Silence From Signals” is het verhaal van een tweeling (een neurotypische zus en een neurodivergente broer), en de beproevingen die ze doormaken bij het navigeren door het leven.

De eerste single Wake Vortex is nu te beluisteren. Dit is een geweldig duet tussen Danny Sorrell en Nicole Johnson. De muziek doet nog altijd sterk aan Anathema en Porcupine Tree denken.