In samenwerking met D&D Audio geven wij een setje van de gloednieuwe Devialet Gemini II Earbuds ter waarde van € 399 euro weg. Maar wat krijg je dan precies voor dit bedrag? En is dit kekke koptelefoontje ook het aanschaffen waard? Wij kregen een setje opgestuurd en hebben hem uitgebreid voor je getest.

Het uit Parijs afkomstige merk Devialet bestaat sinds 2007. Ze hadden ooit het doel om de beste en meest efficiënte versterker te ontwikkelen. Dat werd de Devialet D-Premier. Inmiddels hebben ze meer in het assortiment, zoals draadloze speakers en dus de Gemini Earbuds. De hier besproken tweede lijn is in september 2023 uitgebracht.

Eerste indruk
Ik tref een smaakvol doosje aan in de post. De inhoud bestaat uit meerdere lagen. Bovenop zit een mooi laaddoosje waarin de earbuds zitten. Een niveau lager bevinden zich meerdere dopjes in verschillende maten en een (veel te kort) oplaadkabeltje. Ook een snelstartgidsje is aanwezig.

Het doosje doet eveneens dienst als laadstation voor de earbuds. Eenmaal opgeladen kunnen ze 22 uur lang mee volgens de fabrikant. Ik heb ze dagenlang twee tot drie uur per dag in mijn oor gehad en pas na acht dagen gaf het laadstation aan dat ze opgeladen moesten worden. Behoorlijk indrukwekkend.

Het laadstation is stevig en compact en heeft een chique uitstraling. Het apparaatje bevat Bluetooth 5.2. Het koppelen met je smartphone of laptop gaat soepel. Check wel even de snelgids voordat je gaat koppelen. Het gaat namelijk net iets anders dan je wellicht zou denken. Zoals elke man dacht ik geen handleiding nodig te hebben, maar dat was toch wel handig. Daarna was verbinden een fluitje van een cent. Je kunt de buds aan twee apparaten tegelijk koppelen.

Comfort en opties
Het draagcomfort is bijzonder prettig. De siliconen dopjes zitten fijn in je oor. De doppen zelf lijken relatief zwaar, maar eenmaal in je oor voel je daar niets van. Ik heb wel gemerkt dat je ze, eenmaal in je oor, even goed moet aandrukken. Daarna blijven ze behoorlijk goed zitten. Ook tijdens het lopen.

Met je vingertoppen kun je via de dopjes het een en ander besturen. Zo kun je met één keer tappen de muziek op pauze zetten en met twee keer tikken skippen naar het volgende of vorige nummer. Via de intuïtieve Devialet app op je telefoon kun je deze instellingen heel eenvoudig naar je eigen smaak inrichten. Daar kun je ook zien hoe hoog het batterijpercentage nog is.

Geluid
En dan het belangrijkste onderdeel: hoe klinken ze? Nou, ik ben zwaar onder de indruk! Ik bezit zelf een Sony WH-1000XM4 koptelefoon en dat is de beste koop die ik ooit heb gedaan. Maar goed, dat is wel een flink ding op je hoofd. De Devialet Gemini II Earbuds hebben een prachtig transparant geluid met geweldige bastonen.

Ik begin met het nummer Aeon Blue van het live album “Hexahedron” van Ulver. Een nummer waarin bijzonder veel gebeurt en dat een diepe beat bevat. Ik zie kippenvel op mijn armen verschijnen. Wat een geluid! De kleinste details komen uitstekend uit de verf en de beat knalt eruit zonder dominant te worden.

De echte proof of the pudding is natuurlijk de nieuwe Steven Wilson, “The Harmony Codex”. Gemaakt voor (en door) audiofielen. Die klinkt fenomenaal op deze koptelefoon. Op mijn Sony klinkt hij nog beter, maar voor een stel kleine earbuds is de kwaliteit van het geluid ronduit geweldig. Je kunt via de app van Devialet met de equalizer zaken naar je eigen smaak bijstellen, maar het ‘standaard’ geluid vind ik al top.

Active Noice Cancelling en bellen
De Gemini II bevat ANC oftewel Active Noise Cancelling. Tijdens een wandeling probeer ik hem voor het eerst uit. Het knerpende grind onder mijn voeten valt opeens weg en het verkeer hoor ik amper meer. Mijn auto maakt behoorlijk herrie, maar zodra ik de ANC aanzet verandert dat geluid in een zacht gezoef. Het lijkt wel of ik opeens in een BMW rijd. Wanneer ik echter het raampje van mijn auto een klein stukje open zet gaat het mis. Er komt een tik in mijn oren die gewoon pijn doet. Ook als ik flink in de wind loop, ervaar ik die tik. Die is echt niet tof. Zodra ik de ANC uitschakel heb ik er geen last meer van.

Het apparaatje bevat ook Active Wind Reduction, die ervoor moet zorgen dat ik buiten niet de wind in mijn koptelefoon hoor suizen. Die optie is niet zo sterk ontwikkeld als bij bijvoorbeeld de Sony, maar is zeker acceptabel.

Uiteraard kun je ook bellen met deze earbuds. Dat gaat bijzonder soepel. Aan iedereen die belde vroeg ik “kun je me zo goed horen?” of “hoor je dat ik nu in de auto zit?” De reacties waren alle positief. Er wordt wel iets gemerkt van het verkeer op de achtergrond, maar niet dominant.

Conclusie
De Devialet Gemini II Earbuds hebben mij in positieve zin verrast. De minpunten, ANC en Wind Reductie, zijn voor verbetering vatbaar, maar vallen in het niet bij de voordelen. Dat zijn de enorm lange batterijduur, het draagcomfort en vooral de kwaliteit van het geluid. Daarbij ben ik persoonlijk wel gevoelig voor de chique uitstraling. € 399 is heel veel geld, maar je krijgt er wel heel veel kwaliteit voor terug.

Gelukkig kun je ook een setje (in het zwart) bij ons winnen. Dat doen we in samenwerking met D&D Audio. Klik daarvoor op deze link. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.