Dave Bainbridge heeft ondanks alle maatregelen niet stil gezeten. Zo rondde hij de Iona box af met daarin 17 cd’s, bracht hij een album uit met de Strawbs, was te horen op het laatste DBA werkje en ook met Lifesigns maakte hij een sterk album. Naast dit alles werkt hij ook aan een soloalbum dat de titel “To The Far Away” zal krijgen.

Op het album komen 13 nummers te staan met een totale speelduur van 70 minuten. Op vier tracks worden de orkestraties ingespeeld en gearrangeerd door Frank van Essen (Iona). Dit proces liep wat vertraging op omdat Frank van Essen gevraagd werd om mee te werken aan het EK lied We Are The People samen met Bono, The Edge en Martin Garrix.

Naast Frank van Essen werken ook Jonas Pap (Cello), Sally Minnear (zang) en Troy Donockley (Uilleann Pipes) aan het album mee. Twee songs worden door Sally Minnear in het Iers Gaelic (oude Ierse volkstaal) gezongen.

De tracklist ziet er als volgt uit:

1. Sea Gazer
2. The Girl And The Magical Sky
3. Rain And Sun
4. Clear Skies
5. Ghost Light
6. Cathedral Thinkers
7. To Gain The Ocean
8. As Night Falls
9. Infinitude (Region of the Stars)
10. To The Far Away
11. Speed Your Journey
12. Fells Point
13. Something Astonishing

Bainbridge heeft ook een aantal optredens in het Verenigd Koninkrijk gepland. Het is nog niet bekend of hij ook Nederland gaat aandoen. Ook de releasedatum van het album is nog niet bekend. Houd de site van Dave Bainbridge in de gaten.