Met de aankondiging van hun allerlaatste concert op 10 december 2023 (Luxor Live Arnhem) luiden de bandleden hun aanstaande vertrek in en daarmee komt er een einde aan het bestaan van Knight Area. De afgelopen vier jaar heeft de band veel tijd gestoken in de productie en realisatie van twee albums met het thema D-day (D-day en D-Day II – the final chapter). Met de lancering van deze twee laatste albums, die wereldwijd goed ontvangen zijn, heeft de band een creatief hoogtepunt bereikt en voor de bandleden is dat het beste moment om te stoppen.

Gerben Klazinga, toetsenist en oprichter van de band: “Na zoveel mooie jaren met fantastische hoogtepunten, denk aan de albums die we hebben uitgebracht maar ook alle internationale locaties waar we hebben mogen spelen, is het ergens goed zo. We realiseren ons dat we creatief gezien onze beste producties hebben gemaakt en dan voelt het goed om het af te sluiten. We gaan alle muzikale hoogtepunten en uiteraard onze crewleden en trouwe fans enorm missen en we willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun die we jarenlang hebben mogen ontvangen.

Knight Area werd in 2004 opgericht door de broers Joop en Gerben Klazinga. Hun debuutalbum “The Sun Also Rises” was meteen een enorm succes. Naast verschillende Nederlandse en Europese clubpodia heeft de band ook grote internationale optredens verzorgd waaronder shows op het NEARfest festival in de USA, Night of the Prog festival op de Loreleii Freilichtbühne, ProgSud Festival in Marseille, FMPM Montreal Canada, Slottskogen festival in Göteborg, 2DAYS PROG festival in Veruno Italië en het Progpower Europe festival in Baarlo.

Frank Diemel (Plaatwerk Fotografen)

Het laatste concert van Knight Area vindt plaats op zondagmiddag 10 december 2023 in Luxor Live te Arnhem. De kaartverkoop voor dit laatste Knight Area spektakel is vandaag gestart en kaarten kunnen worden gereserveerd via luxorlive.nl.

Pieter van Hoorn, drummer: “Hier gaan we echt een mooi slotfeest van maken. We gaan nog een keer echt hard knallen en halen alles uit de kast. Voor de band, de crew en de trouwe fans het moment om het nog een keer te kunnen vieren. Wij hopen dat iedereen erbij kan zijn en dat wij een volle zaal hebben.