De Britse prog-muzikant en gitarist Lee Abraham loopt al een aantal jaren een-op-een. Met andere woorden: de afgelopen vier jaar bracht hij ieder jaar een nieuw album uit.

Als bewijs dat het voormalige bandlid van Galahad nog steeds in deze flow zit maakte hij bekend dat op 4 september 2021 zijn negende album verschijnt. Dit album heeft als titel “Only Human” en volgt exact één jaar na zijn album “Harmony/Synchronicity”.

De gebeurtenissen in de wereld van de afgelopen periode inspireerde Abraham tot het componeren van tot nadenken stemmende nummers.
Lee Abraham: “Velen van ons hebben de afgelopen anderhalf jaar als nooit tevoren gevoelens van isolatie en ontoereikendheid ervaren. Sommige mensen hebben dit gebruikt om opnieuw te onderzoeken waar hun leven naartoe gaat, wat belangrijk voor hen is. Misschien komen ze met hun eigen theorieën over het leven in het algemeen en waarom we hier allemaal zijn.”

Aan “Only Human” werken verder mee: Gerald Mulligan (Credo) op drums, Marc Atkinson (Riversea) zang, Peter Jones (Tiger Moth Tales, Red Bazar, Camel) zang en toetsen. Achtergrondzang en piano worden verzorgd door respectievelijk Mark Spencer en Rob Arnold.

Centraal op het album en blikvanger is de epic Counting Down. Het nummer duurt ongeveer 30 minuten en kent verschillende muziekstijlen en arrangementen. Het nummer gaat over de menselijke pretentie om het leven weg te wensen, gewoon door de jaren af ​​te tellen.

Lee Abraham: “Ik ben enorm trots op Counting Down, het is het meest complete ‘progressieve rock-epos’, als ik die term mag gebruiken, dat ik heb geschreven. Ik hou van melodie en ik heb een aantal van mijn meest memorabele melodieën in dit nummer geschreven en Peter Jones, die de lead zang doet, begreep volledig het gevoel waar ik voor ging. Ik hoop dat mensen genieten van het eindresultaat.”

Tracklist
1. Counting Down
2. Only Human
3. Days Gone By
4. Falling Apart
5. The Hands Of Time

Discografie
Harmony/Synchronicity (2020)
Comatose (2019)
Colours (2017)
The Seasons Turn (2016)
Distant Days (2014)
Black And White (2009)
View From The Bridge (2005)
Pictures In The Hall (2004)