Met tien nieuwe nummers laat de in Chicago gevestigde progrockband District 97 weten dat ze nog steeds bestaan. Deze band werd opgericht in de herfst van 2006 en haalt zijn invloeden uit een breed scala aan muziekstijlen, variërend van heavy metal tot avant-garde jazz. De brede waardering voor hun eerdere werk is de inspiratie geweest voor dit nieuwe album. Wanneer we de groep mogen geloven is hun geluid en songwriting verder ontwikkeld en hun spel op alle fronten verbeterd.


De nummers op “Stay For The Ending” gaan over eenheid, verdeeldheid, bedrog, obsessie, onthechting, veerkracht en transcendentie. Drummer Jonathan Schang: “Na vijftien jaar ben ik heel blij dat we onszelf naar nieuwe hoogten blijven duwen. Dit is de sterkste verzameling nummers die we ooit bij elkaar hebben gebracht.”

Zangeres Leslie Hunt vult aan: “Deze plaat is het resultaat van een goede samenwerking. We hebben wat nieuwe dingen geprobeerd en een andere esthetiek nagestreefd dan in het verleden en ik denk dat het resultaat ons beste album tot nu toe is met enkele van onze sterkste composities.”

Bezetting
Leslie Hunt: zang
Andrew Lawrence: toetsen
Jonathan Schang: drums
Tim Seisser: bas
Jim Tashjian: gitaar, zang

Nummers
Stay For The Ending
Mirror
Many New Things
Crossover
Divided We Fall
Life Cycle
X
X-Faded
Deck Is Stacked
The Watcher

Discografie
Stay For The Ending (2023)
Screens (2019)
In Vaults (2015)
Trouble With Machines (2012)
Hybrid Child (2010)