De Duitse progrockformatie The Cryptex komt in het najaar terug met hun vierde album “Nimbus”. Dat zal op 28 september 2023 worden uitgebracht via het label Phonotraxx/Broken Silence/The Orchard. Volgens onze recensent Ruard Veltmaat is The Cryptex (in het verleden zonder de toevoeging “The”) inmiddels een ervaren, maar tamelijk onbekende progrockformatie die meer aandacht verdient. Eerder recenseerde Progwereld hun albums “Once Upon A Time“, “The Madeleine Effect” en hun debuut “Good Morning, How Did You Live?”

Volgens eigen zeggen komt de band met een palet aan nummers die nog nooit zo brutaal, rauw, en zonder compromissen waren. De single Cobra is nog maar het eerste voorbeeld van deze nieuwe smaak die de band te bieden heeft.

Bestaande en nieuwe fans en andere luisteraars zullen getuige zijn van een surrealistische wereld waarin The Cryptex de grenzen verlegt met hun ongetemde en uiterst originele mix van rock, pop, alternative, metal, art- en progrock. Ook vocaal zal de band op sommige momenten anders dan anders uit de hoek komen en de fans daarmee verrassen. Zanger Simon Moskon heeft de teksten op dit album geschreven.  Die zullen vol zijn van woede, rebellie, wanhoop, tragedie, haat, verdriet, cynisme en liefde, maar tegelijkertijd ruimdenkend, grimmig en duister van aard zijn. Al die teksten zijn verpakt in levendige composities waarin grenzen verlegd worden.

De eerste single “Cobra” is op 28 april uitgebracht en hier te beluisteren/bekijken: 

Website: https://www.cryptexofficialband.com/store/ 

Bandcamp: https://cryptex1.bandcamp.com/merch