Kscope zal op 23 juni de eerste in een reeks luxe boxsets uitbrengen die de enorme discografie van The Pineapple Thief zal catalogiseren. “How Did We Find Our Way – 1999 – 2006” richt zich specifiek op de start van de band met “Abducting The Unicorn” in 1999 tot en met “Little Man” in 2006.

Over de luxe boxset zegt Bruce Soord: “Deze box omvat de eerste vijf albums en al het bijbehorende bonusmateriaal vanaf het moment dat ik The Pineapple Thief in 1999 begon tot en met 2006. Het openen van de oude sessies was als het openen van een heel groot venster naar mijn vroegere zelf. Deze box heeft een vreemde emotionele tol geëist. Waar kwam de gedrevenheid, de toewijding, de obsessie vandaan? Ben ik te ver gegaan? Hoe heeft mijn vriendin het allemaal volgehouden om uiteindelijk mijn vrouw te worden?”

Bij het openen van de sessies kon ik me herinneren hoe ik uren aan het experimenteren was. Ik was net een kind, alles leek een nieuwe ontdekking. Dus hier is het dan. Het eerste tijdperk van The Pineapple Thief.”

Alle albums in “How Did We Find Our Way – 1999 – 2006” werden geremixt van hun originele tapes, met 80 minuten zeldzaam bonusmateriaal dat uit Bruce’s archieven werd gehaald. De totale looptijd van de collectie bedraagt bijna acht en een half uur muziek, die wordt aangeboden in hoge resolutie stereo, Dolby Atmos en 5.1 DTS-HD surround. Bovendien heeft Steve Kitch alle stereomixen gemastered.




Bij het terughalen van de originele tapes om nieuwe mixen te maken, zegt Bruce “de Atmos-mixen in deze box kunnen worden afgespeeld in een groot theater met 100 luidsprekers, in een enthousiaste thuisopstelling met misschien 8 luidsprekers tot iets veel eenvoudigers zoals een soundbar of zelfs gestreamd naar een hoofdtelefoon.” – een spectaculaire audio traktatie voor fans.

Centraal in dit pakket staat een boek van 64 pagina’s met niet eerder vertoonde, zeldzame foto’s uit Bruce’s persoonlijke archief, samen met prachtige liner notes van Anil Prasad en nieuw afgenomen interviews met Bruce.

Deze prachtige, gelimiteerde uitgave wordt eenmalig uitgebracht.

Inhoud:
Abducting the Unicorn
One Three Seven
Variations on a Dream
8 Days
10 Stories Down
8 Days Later
Little Man
Blu-ray – all albums in Dolby Atmos & 5.1 Surround Sound with bonus tracks