Clive Nolan is binnen onze Progwereld geen onbekende; toetsenist van onder andere Pendragon en Arena, componist en producer van talloze projecten en musicals, samenwerkingen met diverse artiesten en meerdere soloalbums op zijn naam. Zijn laatste album “The Rise of Medici” verscheen in maart 2023 en kwam uit onder de naam Imaginaerium. Dit project  werd gestart door de helaas overleden gitarist Eric Bouillette en zangeres Laura Piazzai. Met Piazzai nam Nolan eerder het album “From The Outside In” op.

“The Rise of Medici” past in het rijtje rockopera’s waar Clive Nolan eerder bemoeienis mee had. Denk hierbij aan “Alchemy” en “Caamora”. De rockopera vertelt het verhaal van de tweede generatie van de Italiaanse familie De Medici. Zij drukten eeuwenlang een, nog steeds zichtbare, stempel op Florence. In het bijzonder wordt hier de levensloop van het echtpaar Cosimo en Contessina De Medici gevolgd, omstreeks 1434.

Een dergelijke rockopera wil je natuurlijk bij voorkeur ook in het theater zien, waarbij de muziek nog meer tot zijn recht komt. Wij zijn dan ook blij dat Serious Music Alphen a/d Rijn in samenwerking met Arne van Os van den Abeelen (Mr Bowler Music Agency) en Anne Claire Rallo (Bad Dog Promotions) de exclusieve live première van deze rockopera naar Nederland kan brengen. In het Parkvilla Theater te Alphen a/d Rijn zal dit gaan gebeuren. Tijdens het concert zal Clive vocaal worden bijgestaan door Laura Piazzai, Marijke Groenendaal en Andy Sears. Daarnaast zal gitarist Simone Millavia meespelen. Voorafgaand aan  de volledige uitvoering van “The Rise of Medici” zal een aantal nummers uit het grote oeuvre van Clive Nolan worden uitgevoerd.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.parkvilla.nl/theater (zitplaatsen: 25 euro p/s)